Čtenářka týdne: Andrea Hynes
„Před mateřskou jsem pracovala jako účetní. Když se nám narodil syn, dostali jsme pro něj jako dárek anglickou dětskou knížku – Come Here, Cleo! od nakladatelství Barefoot Books. Syn si ji velmi oblíbil, četli jsme ji stále dokola, až mě manžel požádal, ať seženu další.
Bohužel, nakladatelství nedoručovalo knihy do České republiky, takže jsme museli zapojit anglickou část naší rodiny. Na webu jsem si všimla ikony – Become an Ambassador. Tou dobou bylo synovi přes rok a já už jsem dumala, jak bych se mohla realizovat. Najednou to do sebe začalo zapadat – děti, angličtina, knížky, účetnictví…
Mateřská mě zcela pohltila, už jsem neměla žádné svoje hobby. Život se točil jen kolem syna, babičky totiž žijí daleko. Stát se ambasadorkou dětských anglických knížek byla ta správná výzva. Díky knížkám jsem zase začala být sama sebou a pustila jsem se do úplně něčeho jiného. A učím se stále dál.
Tento rok jsem založila e-shop www.anglickeknizkyprodeti.cz a začala jsem rozšiřovat nabídku o další tituly i od jiných nakladatelství.
Vloni se nám narodil druhý syn a taky on má moc rád mé anglické knížky pro děti. A to mě moc motivuje. Teď vím, že to, co dělám, má smysl. Doufám, že své hobby postupně proměním v něco víc.“
Oblíbený recept od Andrey: domácí nahaté burgery
Ráda vařím čerstvá jídla hotová do půl hodiny. Nemáme mikrovlnku, ani nám nechybí. Blog Kuchařka pro dceru je moc fajn, inspiruje mě a hodně se toho dozvím o zpracování surovin, například zelenina po anglicku mě inspirovala.
Toto je náš oblíbený oběd. Manžel pracuje z domova, takže vařím a vařím a vařím. Už k tomu mám pozitivní vztah a neberu to jako povinnost, naopak spíš jsem ráda, že vím, co jím.
Recept mi manžel kdysi nadiktoval z internetu, takže zdroj je neznámý. Jelikož manžel moc nemá rád pečivo a mouku celkově, vyhovuje nám, že jsou přirozeně bezlepkové.
Na 6 menších burgerů:
300g mletého hovězího
1 vejce
2 lžičky dijon hořčice
1 nahrubo nakrájená cibule
trochu olivového oleje
bazalka
oregano
sůl
pepř
Vše smíchejte a vytvarujte burgery. Nechte 30 minut v lednici odležet. Mezitím si udělejte přílohu: pečenou zeleninu. Nakonec burgery opečte na pánvi.
Pro 2 osoby:
1 cuketa
10 cherry rajčátek
10 žampionů
1 paprika
může být i cibule na kolečka, vlastně takové co dům dal
Zeleninu nakrájejte, zakápněte olivovým olejem, posypte grilovacím kořením dle vlastního výběru. Trochu posolte.
Je to hodně přizpůsobivý recept, ale vždy se povede. Dobrý je s barbeque omáčkou nebo zakysanou smetanou, salsou, co kdo má rád.
Milá Andreo, máš pěkné web stránky. Chci Ti moc poděkovat (i Florentýně, že Tě vybrala jako čtenářku týdne), neboť jsem se díky Tobě dozvěděla o Polygloti Se Nebifluji , pořádané v Brně.
Ještě jednou díky a ať se Ti dál daří Šárka