
Recepty, které fungují
Zde je seznam receptů, které v tuto chvíli najdete na tomto webu. Stále však přibývají nové.
Všechny recepty jsou psány s pochopením pro kuchařky – začátečnice. Ne každý přece hned ví, co je rozpálená trouba nebo jak dlouho se dusí maso doměkka, nebo snad ano? Proto jsou mé recepty plné detailů, vysvětlování a upozornění na možná úskalí.
Taky jsou plné lásky, protože jak jinak vás dostanu do kuchyně, než tím, že vás vezmu za ruku a budu tam vařit s vámi? Možná si toho časem všimnete: v receptech si s vámi povídám, jako bych stála vedle vás. To je tajná ingredience Kuchařky pro dceru, kterou v jiných knížkách nenajdete.

Snadná jídla
Zelenina a saláty
- Zálivka na salát, kterou musíte umět a která vám dá rozlet. Tajemství totiž není v jejím složení, ale použití.
- Recept na Caesar salát včetně rad, jak vybírat a kombinovat salátové listy, plus další zajímavé salátové zálivky
- Chřest zapečený se šunkou a sýrem, tedy jarní klasika
- Cibulový koláč na plech, kterým uctíte každou návštěvu
- Zelenina na anglický způsob, tedy všechno o tom, jak vlastně správně uvařit zeleninu, aby zůstala křehká, šťavnatá a barevná
- Grilovaná zelenina – bez tuku a s půvabem. Jeden z receptů na tomto webu, který vás naprosto dostane.
- Kořeněná brokolice – jídlo, které miluje každá žena. Recept je součástí článku o tom, jak se správně vaří věci ve vodě
- Deset věcí, které můžete udělat s hlávkovým salátem
- Recepty z dýně – přesněji 7 snadných a rychlých receptů, které mám oblíbené a které se rády stanou hitem i vaší kuchyně
- Grilovaná zelenina připravená na tři různé způsoby
- Slanorožec (zajímavá rostlinka rostoucí na břehu moře a dostupná i v české prodejní síti) v pěti snadných receptech
- Fazolkový salát – nejen letní pochoutka, svěží, křupavá a překvapivě sytá
- Lečo – opravdu vymazlený, troufám si napsat vytuněný, recept na známé zeleninové jídlo
- Červená řepa – několik snadných receptů, které potěší
- Špičaté zelí – návod, jak ho použít, a recept na svůdný, bleskový teplý salát z něj
- Medvědí česnek — 6 receptů, kam s ním, když je jeho sezóna
- Zeleninové placičky, špalíčky a jiná havěť
- Mangold – několik receptů o tom, jak ho lze v kuchyni využít
- Salát dakos, kterým si přivodíte léto kdykoli
- Univerzální recept na báječný těstovinový salát – vždycky ho budete mít přesně takový, jaký chcete
- Potřebujete recepty na cuketu? V tomhle článku se dozvíte, jak to udělat, aby vás nadúroda cuket přestala strašit
- Zelňáky, zelníky a zelné placky – všechno je to vlastně podobné :-)
- Růžičková kapusta na tři svůdné způsoby
- Teplý čočkový salát s pečenou dýní – jídlo, které vznikne skoro bez dozoru
- Baby špenát – recept, ve kterém nezůstane ani syrový, ani vařený, prostě tak akorát, jak mu vyhovuje
- Řecký salát – vyprávění o tom, co udělá čerstvá zelenina a feta sýr na jednom talíři
- Špagetová dýně – hit moderní kuchyně (plus nápady a recepty, co s ní udělat)
- Pečená řepa – jak si jednoduše upéct podzimní radost a pak ji dát třeba do salátu
- Libozrnný salát, který jsem věnovala všem ženám. Jde totiž o jídlo zdravé skrz naskrz
- Chřestové ragú – recept veskrze elegantní, důstojný, jemný a hlavně víkendový
Přílohy
- Kuskus krok za krokem – všechno o přípravě téhle skvělé těstoviny
- Domácí bramborové hranolky – konkrétně ty nejlepší, nejkřupavější, nejchutnější smažené hranolky na světě
- Rychlý knedlík z mikrovlnky neboli desetiminutový vyprošťovák
- Jak uvařit rýži – snadný návod na základní dušenou rýži plus spousta varitant, jak ji pozměnit a ochutit
- Bramborový knedlík popsaný tak, abyste ho zvládli napoprvé. Video s receptem přiloženo.
- Tabbouleh – bylinkový salát inspirovaný libanonskou kuchyní. Žádné exotické suroviny nebudete potřebovat.
- Quinoa na dva základní způsoby – naučte se připravovat tuto velmi hodnotnou přílohu
- Pohanka – několik receptů pro začátek a taky velmi cenná rada, jak jí přijít na chuť
- Amarant – základní recepty, jak ho použít v kuchyni a naučit se s ním pracovat
- Kisir – snadné a svůdné jídlo z bulguru
- Bramborový salát – recept krok za krokem, který se vám bude hodit nejen na Vánoce
- Velikonoční nádivka, hlavička, řežábek: všechno, co potřebujete vědět, aby se vám povedla.
- Polenta krok za krokem
- Grilovaná příloha k masu? Ale jistě. Mám na ni hned pět různých receptů
- Pečená zelenina – základní recept a k němu 10 nápadů, kam ji pak použít
- Brambory v kožíšku – vtipná bramborová příloha z malých nových brambor
- Houbový kuba – jídlo, které si nemusíte nechávat jen na Vánoce
- Plněné pečené brambory, které si můžete ochutit, jak je libo
- Dušený špenát – víte, proč u něj musíte vzít rozum do hrsti?
- Fazolky na smetaně – mám na ně jen jeden názor: žádné prázdniny ani žádné léto bez nich nejsou úplné
- Šťouchané brambory v několika variantách ochucení
Snídaně, svačiny a pečivo
- Chia semínka – jak je používat a nezneužívat
- Tři podoby ovesných vloček k snídani
- Nápady na svačiny do školy – tahák, který vám pomůže připravit do školy nebo do práce pokaždé jinou svačinu
- Beleše čili béleše alias báleše neboli placky z jednoduchého těsta
- Domácí rohlíky, housky a jiné drobné slané pečivo
- Trhací závin s možností prudkého oslnění
- Ruské pirohy – šikovná svačina do ruky
- Dýňové bagety se sýrem – ty nejlepší domácí bagety, které znám, mají v těstě dýni
- Grilovaný sýrový sendvič čili óda o tom, jak skvělý je rozteklý sýr v pečivu
- Vejce do skla – dvě nebo tři, jak je libo
- Vaječná omeleta, která je nadýchaná, šťavnatá a krásná
- Domácí knäckebrot = láska na první křupnutí
- Domácí piškoty pro domácí miláčky
Omáčky
- Jíška – všechno, co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat
- Tradiční omáčky k hovězímu masu – koprová, houbová, pažitková, křenová, rajská z čerstvých rajčat, cibulová, česnekovo-majoránková, to všechno na jednom místě. Včetně návodu, jak k nim vlastně uvařit to hovězí maso.
- Holandská omáčka – nezbytný průvodce k vařenému chřestu, vařené zelenině, vařeným rybám a vařeným vejcím. Společně s fotopostupem krok za krokem, aby se vám zaručeně povedla a nesrazila.
- Omáčka Mornay, se kterou každé zapečené jídlo teprve dostane tu správnou chuť
- Koprová omáčka rozepsaná krok za krokem
- Křenová omáčka k hovězímu masu – dokonce ve čtyřech verzích, teplých i studených, vždy však s úctou k naší národní kulinářské tradici
- Rychlé omáčky k minutkovému masu – jak bleskově připravit omáčku k masu, které se jen letmo opékalo na pánvi a nemá dost vlastní šťávy
- Okurková omáčka nejen pro okurkovou sezónu. Tahle je inspirovaná znojemskými okurkami
- Třikrát houbová omáčka – jednou z hub sušených, dvakrát z hub čerstvých
Luštěniny
- Červená čočka v rychlé boloňské omáčce a další rady, jak využít červenou čočku v kuchyni a jak ji správně vařit
- Čočka na kyselo – 17 rad, jak ji vylepšit, nerozvařit a duchutit (prostě jak udělat z Popelky princeznu)
- Tofu – 3 úvodní recepty na seznámení s touto surovinou
- Hummus a povídání o tom, jak ho udělat hebký, hladký a nadýchaný
- Cizrnový salát, který vydrží několik dní v lednici a vyřeší vám tak spoustu hladových situací
- Čočkový kastrůlek, tedy jídlo (skoro) z jednoho hrnce
Rychlá, snadná a jednoduchá jídla
- Dokonale krémová míchaná vajíčka aneb jak to udělat, abyste je nevysušili
- Co k večeři? Univerzální recept na tisíc předjarních jídel.
- Krémové hráškové risotto – včetně návodu na vývar, který do něj budete potřebovat
- Vařená vejce na všechny způsoby: natvrdo, nahniličko, naměkko a ztracená
- Hot dog – americká inspirace pro bezva českou večeři
- Samosy – působivé exotické taštičky, na které nepotřebujete exotické suroviny
- Špagety carbonara, nad kterými budete z mnoha důvodů vzdychat
- Quesadilla se sýrem a dalšími slastmi
- Bramboráky, po kterých se můžu utlouct
- Kapustový nákyp, který si rozumí s hladem i dietou
- Květákový bulgur, který lze podávat jako přílohu i hlavní chod
- Vyladěné chřestové rizoto krok za krokem
- Jahelné rizoto se sušenými houbami
- Noky s pečenými rajčaty – něco jako teplá verze salátu caprese, plus noky
- Plněné zelné listy, vařené v páře
- Rajské špagety (model 2019) – obnovená verze receptu, který jsem jako první napsala do knižní Kuchařky pro dceru
- Frittata – omeleta, která přišla z Itálie a která má ohromnou schopnost omotat si člověka kolem prstu hned při prvním setkání
- Plněné papriky jsou symbol prchavého léta i věčné lásky na talíři
Chuťovky
- Bazalkové pesto, které neztrácí zelenou barvu – šest rad, jak mít pesto dokonalé a zelené
- Silvestrovské slané krekry – jednoduché pohoštění k vínu
- Chlebíčky a jednohubky – 10 rad, jak je zdobit jako profík z lahůdek
- Pučálka neboli pálenec — naklíčený a opečený hrách, který vás nadchne svou chutí.
- Labneh čili domácí krémový sýr vyrobený z jogurtu
- Obatzda – oblíbená sýrová pomazánka z Bavorska
- Játrová pašitka z kuřecích jater v pěti snadných krocích (aneb už nikdy nebudete kupovat pašitku v obchodě)
- Hráškové pesto – nejen z čerstvého, ale i z mraženého hrášku. Hodí se skvěle do těstovin
- Bylinková sůl – výborný způsob, jak zužitkovat úrodu bylinek
- Jaké druhy octa by měl mít člověk doma ve spíži a jak se od sebe liší použitím?
- Velikonoční vajíčka barvená přírodními barvami
- Zapečená pomazánka s mrkví, která bude mít ambice stát se hvězdou vašich večírků
- Domácí máslo krok za krokem
- Zeleninový flan, kterým překvapíte nejen sebe
- Vaječná tlačenka ze šesti vajec – recept, který si nemusíte nechávat jen na Velikonoce
- Kedlubna zapečená na chlebu – skvělá jarní chuťovka
- Guacamole – lahoda z avokáda
- Pesto z čehokoli – recept či návod, jak udělat jakékoli pesto
- Cuketové kuličky čili kolokithokeftedes – řecký recept, podle nějž jsou kuličky křupavé na povrchu, avšak měkké uvnitř. Taky nadýchané a neuvěřitelně lehké, voňavé, jemně pikantní a aromatické po bylinkách

Polévky
- Kuřecí vývar a rady, jak ho chuťově zesílit
- Zeleninový vývar pěkně krok za krokem
- Hovězí vývar a povídání na téma jak z něj udělat dobrou, čirou, silnou polévku a jak využít i maso, které se v něm vařilo
- Játrové knedlíčky do polévky jako od babičky
- Domácí nudle aneb hromada radosti z jednoho vajíčka
- Krupicové noky do polévky, které už nadýchanější být nemůžou
- Celestýnské a fritátové nudle – obojí začínají palačinkou v pánvi a liší se jen tím, co se s ní dál stane
- Svítek do polévky – opravdu sváteční volba do vývaru
- Krémová chřestová polévka, za kterou neutratíte celou výplatu
- Napěněná krémová polévka z jakékoli zeleniny včetně 13 různých zeleninových variant podrobně popsaných
- Jemná bramboračka, díky které se naučíte rychle a svižně krájet nožem
- Kaldoun – čili zadělávané drůbeží maso, srdíčka a žaludky.
- Rybí polévka – univerzální recept a postup krok za krokem na jakoukoli rybí polévku: vánoční kapří i hladkou krémovou třeba z tresky.
- Risi bisi čili rýže s hráškem tak krémová a hebká, jak ji nejspíš ještě vůbec neznáte
- Kaspressknödel nejen do polívky, ale taky do salátu. Lidi se dělí na ty, kdo už doma Kaspressknödel dělají, a na ty, kdo teprve začnou. Zamiluje se totiž do něj úplně každý.
- Finská lišková polévka – polévka z hub, nikoli z šelem :-)
- Minestrone čili minestronka podle spíže – univerzální recept na zeleninovou polévku ze všeho, co zrovna máte doma
- Hrachová polévka pro chvíle pohody – krásná barevná poléka z půleného hrachu
- Tradiční hrachová polévka – ta je na rozdíl od předchozí hladká jako krém
- Květákový krém plus povídání o tom, jak ochutit polévku i bez masoxu a jak jí dát dostatek chuti
- Polský chlodnik čili studená polévka s červenou řepou
- Francouzská cibulačka z české cibule je polévka, které nikdy nechybí šarm
- Pórková polévka, kterou nejspíš vařím tak, jak ji ještě neznáte
- Kukuřičná polévka, která je rozmixovaná tak akorát

Maso
Ryby
- Rybí filé zapečené s krustou a k tomu navíc spousta praktických rad, jak se nebát nákupu mražených ryb a jak si je správně vybrat
- Gravlax – pochoutka z lososa, lepší a levnější než losos uzený
- Recept na filé v mléčném pórku vás uhrane a dostane svou chuťovou kombinací i jednoduchostí přípravy
- Pomalu pečený losos = rychlá rybí volba
- Fish and chips – čili ryba, která plave v těstíčku
- Rybí frikadely plné bylinek a dobrých úmyslů
- Rybí polévka – univerzální recept a postup krok za krokem na jakoukoli rybí polévku: vánoční kapří i hladkou krémovou třeba z tresky.
Kuře a drůbež
- Kuřecí řízky buď naložené v jogurtu či acidofilním mléce, anebo dopékané v troubě. Obojí báječné
- Kuřecí prsa dušená v pórku – pomalu a jemně
- Grilovaná kuřecí stehna bez kapky tuku
- Dokonalé, rozčepýřené, snadné a šťavnaté kuřecí nugety – plus obsáhlý návod, jak psát recept
- Kuřecí soté (psáno satay) a k tomu povídání o tom, jak to udělat, aby kuřecí prsa zůstala vždycky šťavnatá a nikdy nevysušená nebo tuhá
- Kuřecí stehna, dušená doměkka a přesto s křupavou kůží
- Zadělávané kuře – starý, tradiční a jednoduchý recept, do kterého můžete snadno upotřebit zbytky vařeného, dušeného i pečeného kuřecího masa, takže nic nepřijde nazmar
- Roláda z kuřecích prsou – sexy recept, vhodný pro návštěvy. Recept je součástí článku o tom, jak se správně vaří věci ve vodě
- Kuřecí fricassée – jemná a noblesní světlá omáčka, do které schováte celé kuře.
- Perkelt – maďarský, rychlý recept na kuře, který vyžaduje jen tři obyčejné suroviny
- Kuřecí kokosové kari – voňavé kari, které připravíte i bez tajemného sáčku s pochybnou směsí koření. K tomu návod, jak si kari udělat třeba vegetariánské.
- Kuřecí nudličky na sedm základních způsobů
- Kuře zelí brambory – recept z jednoho pekáčku
- Grilované kuře, které má tři různé chuti z grilu
- Kuřecí játra bez bázně a strachu neboli opravdu snadný a rychlý recept na kuřecí játra
- Kuřecí křídla, která by byla měkká i křupavá, lepkavá a pikantní? Teď už budete vědět, jak na přesně taková
- Kuřecí pilaf – asi je jasné, že se tady bude jednat o rýži dušenou s kuřecím masem
- Pečené kuře, které je téměř dokonalé. Téměř, protože úplné dokonalosti dosáhnout nejde, nanejvýš ji můžete mít s tímto návodem na dosah
- Kachní prsa na minutku – jednoduchý, v podstatě nezkazitelný návod, jak připravit minutková kachní prsa
- Pomalu pečená kachna – 6 hodin v troubě a dokonalost je na světě
- Bejlík – husí nebo kachní prsa podle starého středočeského receptu. Jedinečný zážitek.
Králík, jehně a spol.
- Konfitovaný králík – králičí stehna, která se „vaří“ v olivovém oleji, aby se nakonec vynořila jako dokonalé, voňavé, šťavnaté jídlo
- Jehněčí kotletky, vhodné nejen na Velikonoce
- Vídeňský guláš z telecího masa hodný i vašeho majestátu
- Zvolna pečené jehněčí maso – až někdy u řezníka potkáte kousek jehněčího masa s kostí, nepřemlouvejte se a neodolávejte
Vepřové
- Vepřové ramínko na křenu – rychlé jídlo se zajímavou zahušťovací fintou.
- Nejlepší vepřová pečeně — recept, který z vás udělá hvězdu. Šťavnatost a rozplývavost zaručena.
- Čočkový salát s uzeným masem – jídlo, které si nemusíte dávat pouze na Nový rok
- Rychlá čína z jedné pánve – klidně si můžete vyměnit maso, koření i zeleninu za jiné suroviny, důležitý je pouze postup
- Vepřové v mrkvi – klasika školních jídelen trochu jinak a lépe
- Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti
- Vinná klobása – víte, jak ji opéct, aby nepopraskala?
- Vepřenky – zapomenutá klasika, kterou každý miluje a která je hotová během chvilky
- Přírodní řízek z vepřového masa na rakouský minutkový způsob, který vás nadchne
- Vepřové medailonky – jak udělat medailonky z vepřové panenky, aby zaručeně zůstaly šťavnaté a křehké
- Fašírky – malé řízky z mletého masa připravené na přírodní způsob
- Salsiccia – syrová italská klobása pečená na cibuli a další nápady, jak ji použít
- Porchetta – roláda z vepřového masa, inspirovaná italským receptem
- Segedínský guláš krok za krokem – jedno z nejoblíbenějších jídel české kuchyně, avšak s maďarským původem
- Vepřové výpečky, nad kterými se budete rozplývat, jak se rozplývají
- Vepřový guláš se slaninou
- Lasagne – jídlo, u kterého stojí za to obětovat spoustu času na jeho přípravu
- Grilovaná vepřová panenka na ten nejjednodušší způsob
- Pečená vepřová panenka – základní postup a několik možností vylepšení
- Pečený bůček, na který lze pět ódy
- Jak zvýraznit chuť aneb maso dušené v nepříznivých podmínkách (tohle je recept na vepřové, ale dá se použít i na jiné druhy masa)
- Minutkové vepřové plátky s omáčkou – udělat rychlé vepřové plátky s omáčkou, která by měla výraznou chuť, správnou hustotu a bylo jí potřebné množství, to se každému nepovede. Ale vám už může
- Domácí sulc – naprosto jednoduchá záležitost, která se při troše pečlivosti musí podařit
- Bezpracné pečené vepřové koleno – snadné, měkké uvnitř a přitom perfektně vypečené na povrchu
Hovězí
- Tradiční hovězí guláš, který má tu správnou tmavou barvu
- Křenová omáčka k hovězímu masu – dokonce ve čtyřech verzích, teplých i studených, vždy však s úctou k naší národní kulinářské tradici
- Rychlý stejk, opékané brambory, chřest a – pozor – domácí holandská omáčka
- Svíčková omáčka — recept krok za krokem, včetně fotografií jednotlivých kroků. Zvládnou ji i naprostí začátečníci.
- Boloňská omáčka a odpověď na otázku, proč se k ní nepodávají špagety
- Tradiční omáčky k hovězímu masu – koprová, houbová, pažitková, křenová, rajská z čerstvých rajčat, cibulová, česnekovo-majoránková, to všechno na jednom místě. Včetně návodu, jak k nim vlastně uvařit to hovězí maso.
- Domácí hamburger – a všechno o tom, jak ho udělat, aby zůstal šťavnatý, ať už ho máte rádi propečený, nebo lehce dorůžova
- Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti
- Roastbeef na anglický způsob – hovězí roštěnec pečený dorůžova. Včetně postupu, který zaručí, aby růžový opravdu zůstal a abyste se téhle pečeně už nikdy nemuseli bát
- Hovězí steak alias biftek – jak se ho přestat bát a jak překonat výrobek zvaný podrážka
- Fašírky – malé řízky z mletého masa připravené na přírodní způsob
- Chilli con carne ve dvou podobách, z nichž jedna je zapečená
- Hovězí Stroganoff – minutkové jídlo s nudličkami hovězího masa
- Lasagne – jídlo, u kterého stojí za to obětovat spoustu času na jeho přípravu
- Trhané hovězí maso na grilu – recept i pro méně pohodlné podmínky

Moučníky a sladké věci
- Kynutý ovocný koláč na plech a vyprávění o tom, jak nezabít kynuté těsto
- Rebarborový krambl s jahodami
- Rugelach – židovské rohlíčky
- Ovocná omeleta z trouby – nadýchaná dvouminutová rychlovka, která ochotně pojme jakékoli čerstvé i mražené ovoce
- Jablečný kompot, který má charakter
- Dva recepty na lívance – kynuté i nekynuté – díky kterým nebudete muset vstávat brzo z postele
- Pečená čokoláda – hříšný dezert, který mě naučil jeden hříšný slovenský šéfkuchař
- Smažená jablíčka v palačinkovém těstě – a k tomu povídání, jak se vlastně správně smaží nejrůznější jídla
- Vánočka – plus všechno o tom, aby se vám teď už pokaždé povedla. Včetně videa se zaplétáním z osmi pramenů.
- Perunovy sušenky z žaludové mouky, případně jiného druhu mouky, který skrývá vaše spíž.
- Masopustní koblihy — recept do každé rodiny. Nadýchané, spolehlivé, popsané krok za krokem, aby se vám povedly.
- Sacher dort – recept pro všechny zamilované podle originálního receptu z Vídně.
- Kynutý mazanec s přídavkem tvarohu pro zvláčnění. Recept vhodný nejen na Velikonoce.
- Velikonoční beránek – výborný mandlový recept plus návod, jak přepočítat množství těsta na velikost formy
- Velikonoční boží milosti podle staré kuchařky
- Jednoduchý, avšak naprosto efektní dort Pavlova – každého jím překvapíte
- Další naprosto jednoduchý dort: nahatý dort čili naked cake. Zvládnete ho, i když máte obě ruce levé.
- Nepečený jahodový dort – plus se dozvíte, proč ten nejlepší je z kunratických jahod
- Domácí zmrzlina, která je hotová za tři minuty a na kterou nebudete potřebovat zmrzlinovač ani žádné zvláštní vybavení
- Domácí loupáčky, kterými zaručeně potěšíte nejen na snídani
- Lemon curd alias citronový krém, který si okamžitě zamilujete
- Cvibak – opravdu výborné suchary podle Magdaleny Dobromily, v soudobém podání pro dnešní chvilky u kávy
- Brownies – základní recept na tento oblíbený americký moučník včetně vysvětlení, jak funguje a na co si dát pozor
- Avokádové brownies – vyšla jsem ze svého receptu na klasické brownies, jen jsem ho odlehčila a upravila a vpašovala do něj něco zeleného
- Křehké těsto na koláč – včetně návodu, jak udělat to nejkřehčí těsto na světě a báječný jablečný koláč k tomu
- Mramorová bábovka z třeného těsta – babičkovský recept krok za krokem s vysvětlením důležitých okamžiků
- Postní topinky – úchvatné sladké zapečené kousky pečiva podle Magdaleny Dobromily
- Báječné, jemné a nadýchané tvarohové knedlíky s ovocem. Obalené ve strouhance, doprovázené teplou ovocnou omáčkou, tedy radost pohledět.
- Ovocné knedlíky z jednoduchého tvarohového těsta – tyhle jsou na rozdíl od těch předchozích plněné ovocem, jinak ale zůstávají stejně snadné
- Kynuté buchty zvané Honzovky, v postupu krok za krokem, který zvládne i začátečník. Obavy z kynutého těsta hoďte za hlavu
- Sražené těsto a další pekařské katastrofy: článek o tom, proč se dějí nehody při pečení a jak jim předejít
- Linecké cukroví – pět rad k pečení s kouskem rakouské historie
- Kokosky pro radost, tedy měkké, nadýchané a určitě ne rozteklé
- Žloutkové cukroví neboli žloutkové křehulky
- Černá omáčka ze sušeného ovoce – tradiční vánoční doplněk k vánočce
- Domácí müsli tyčinky z pouhých pěti surovin
- Panna cotta jako z restaurace (neboli směšně snadný smetanový dezert)
- Velikonoční jidáše, u kterých je mazání medu kolem pusy povoleno
- Lesklá zrcadlová poleva na dort neboli mirror glaze
- Rýžový nákyp – hříšnější podoba receptu už snad ani neexistuje
- Hruškový koláč a další recepty z hrušek z mého účinkování v pořadu Sama doma
- Vanilkové rohlíčky, které voní láskou
- Kuličky Rafaelo – recept na cukroví, které zvládne i dítě
- Čokoládové křupinky – nepečené cukroví na poslední chvíli
- Karamelová omáčka, kterou můžete skropit nejeden rychlý dezert
- Mrkvový koláč – zřejmě ten nejzdravější moučník na světě
- Gruzínská sladká rýže jako překvapení z mých letních cest
- Domácí termix – čokoládový, protože ten je nejlepší
- Krupicová kaše – poměry surovin a další triky, jak ji vylepšit
- Čokoládová pěna, se kterou můžete hřešit nejen na Valentýna
- Palačinky – tenhle recept čtěte, jen pokud chcete návod na tenoučké, skoro průsvitné palačinky. Hrozí nebezpečí, že už je nebudete chtít dělat jinak
- Red velvet cake čili červený sametový dort
- Bublanina s třešněmi – prastarý, původní recept na bublaninu
- Odpalované těsto je jeden z mnoha důkazů, jaké zázraky se v kuchyni dají připravit z trochy mouky a pár dalších základních surovin
- Buchtičky s krémem – zapomeňte na pudink, přichází opravdový žloutkový krém s vanilkou
- Cheesecake – (vyslovuje se čízkejk) je nesmírně lahodný a sytý dezert, který tvoří dvě, někdy i tři vrstvy
- Skořicové šneky kynuté pomalu přes noc – včetně návodu, jak kynutí zrychlit na běžné tempo

Nápoje
- Návod na perfektní mojito, popsaný krok za krokem, včetně odboček typu nealko mojito, jahodové mojito, a receptu na moje vlastní, vypiplané a vtipné grilované mojito
- Nevinně o víně pro úplné začátečníky — čtěte, pokud si myslíte, že se ve vínu nevyznáte, ale přáli byste si mu rozumět.
- 5 nealko drinků na celé léto
- 4 alkoholické letní drinky, kterými oslníte své hosty, včetně postupu na Aperol Spritz
- Svařák, punč a glögi – horké nápoje pro každou zimu. Včetně návodu na můj už dávno proslavený svařákový sirup.
- Vaječný koňak, který musí uzrát, protože tím teprve dosáhne dokonalosti
- Nakládané citrony do podzimních a zimních čajů
- Horká čokoláda v hrnečku jako nástroj boje proti zimnímu chladnu
- Ledová káva a její rozmanité podoby pro léto
- Letní limonády: 5 receptů, 500 obměn a možností
Tak, jak přibývají rady a články na tomto webu, roste i počet zveřejněných receptů. Každý týden se tu objeví jedna nová věc. Pokud o ní chcete hned vědět, nechte mi na sebe e-mail v následujících kolonkách. Každý čtvrtek dopoledne můžete čekat zprávu ode mě s novými radami do vaší začátečnické kuchyně.