Jak je možné, že se každý druhý recept nepodaří, jak byste si představovali? Je to rukama, receptem, nebo snad hlavou?

Čím to, že někdy nedovedete jídlo pořádně dochutit?

Kde se berou obavy, jestli dobře uvaříte příští večeři?

A kde pořád brát novou inspiraci a jak vystoupit ze zažitého stereotypu stále se opakujících bezpečných jídel? Jak konečně vnést nový, svěží vítr do kuchyně?

Určitě chcete vařit s radostí a s hrdostí. S láskou, oddaností, bez donucení, zdravě, rychle, bez pocitu marnosti a povinnosti. Každý po tom ve skrytu své duše touží.

A víte co? Všechny tyhle problémy mají velmi snadné řešení. Stačí si uvědomit jednu věc.

Nejsou špatní kuchaři. Jsou jen špatně napsané recepty.

Kdykoli se vám něco nepovedlo uvařit podle receptu, s 99% pravděpodobností to nebyla vaše vina. Prostě jste si vybrali špatný recept.

Nemusíte pochybovat o sobě. Nesnižujte si sebevědomí. To ne vy.

Když se budete držet receptů psaných přesně pro vás a vaše potřeby, brzy zjistíte, že vaříte s lehkostí, s radostí a s láskou. Nebudete se muset do vaření přemlouvat, půjde vám to samo. A co je na tom nejlepší: všem u stolu začne najednou záhadně chutnat. Nebudou vyčítavě hledět na každou novinku na talíři.

Kuchařka pro dceru z vás udělá mistra kuchyně

Ale kde najít takové recepty, které jsou dobře napsané?

V knížce, která se jmenuje Kuchařka pro dceru. Recepty jsou v ní sestavené tak, aby podle nich každý uvařil skvělé jídlo hned napoprvé. Kromě toho to vůbec není jen další kuchařka do sbírky.

  • Kuchařka pro dceru vás naučí 155 základních receptů. Všechny obsahují důležité detaily, které vám zaručí úspěch. Upozorní na možné chyby a nástrahy a provedou vás celým procesem přípravy tak, jako kdyby s vámi vaše matka stála v kuchyni, dívala se vám pod ruce a radila vám.
  • Na víc než 400 stranách dostanete recepty, které do začátku můžete potřebovat: českou klasiku, odlehčené večeře, jídla pro přátele a návštěvy, mezinárodní hity, sladké i slané dobroty.
  • Podle knížky můžete vařit od prvního receptu, pokračovat druhým, třetím… a skončit u posledního. Tak budete postupovat od jednoduchého ke složitějšímu, budete navazovat na to, co jste se naučili dřív. Žádná jiná kuchařka na trhu vám tuhle cestu neumožní.
  • Recepty v knížce se dělí na kapitoly podle příležitosti, ke které vaříte. Tak to přece chodí i ve skutečném životě. Žádné členění na pomazánky, polévky a jídla z drůbeže, ale pořádné vaření hned od první stránky.
  • Ze všech receptů jsou vypuštěny zbytečnosti a odbočky. Postupy jsou doslova osekány až na kost, abyste viděli to podstatné a aby bylo v knížce dost místa na podrobné vysvětlení. Tyhle přímočaré postupy si později můžete snadno vylepšovat, upravovat, dochucovat a doplňovat podle sebe a svých chutí, protože už budete vědět, na jakých základech jídlo stojí. Dokud to nezažijete, nepochopíte, jak mocný nástroj tím pro své vaření získáte. Kamkoli se pak podíváte, všude uvidíte inspiraci pro své vaření. Nebudete řešit, co zase uvařit, ale co vynechat a neuvařit.
  • A ještě v něčem je Kuchařka pro dceru jiná. Obsahuje spoustu vyprávění a povídání, bude vás bavit, rozesměje vás a občas vás i rozpláče. Můžete si ji vzít večer do postele a číst ji jako beletrii. Kromě receptů obsahuje i příběh, který je součástí názvu a který vysvětluje, proč má srdíčko na obálce.

Už zítra můžete vařit s láskou a sklízet vřelé pochvaly, aniž byste o sobě neustále pochybovali. Objednejte si Kuchařku pro dceru ještě dnes.

Kuchařka pro dceru – 5. vydání

Pro obrovský úspěch vyšla Kuchařka pro dceru už v pátém vydání a prodává se bez přestávky sedmnáctým rokem. Taková je její síla.

Knížku koupíte v každém knihkupectví. Snažila jsem se ji udělat cenově dostupnou, aby z ní mohlo mít radost co nejvíc kuchařek a kuchařů, přestože její hodnota i počet obsažených receptů jsou ve srovnání s jinými kuchařkami mnohem vyšší. U mě v e-shopu ji vždy seženete i se slevou.

Proč jsem napsala Kuchařku pro dceru

Kdysi jsem si myslela, že jsem pro domácí vaření naprosto nepoužitelná. Kdykoli jsem se do něčeho pustila, dopadlo to hrozně. Zkoušela jsem vařit, to zas ano. Nejhorší ale bylo, že jsem nerozuměla receptům. Co to je středně vyhřátá trouba? Jak vypadá maso opečené dozlatova? Jak dlouho se dusí hovězí doměkka? Jak poznám, že kynuté těsto dost vykynulo? Nikdo mi to nikdy neukázal a recepty předpokládaly, že to automaticky vím.

Došlo mi, že než se zase příště do něčeho pustím, musím si o tom někde zjistit mnohem víc věcí, než najdu v receptu. Stálo mě to spoustu pátrání, zkoušení a vyptávání se, ale s každým novým jídlem jsem se dostala až do bodu, kdy mi bylo všechno jasné. Milému se zachtělo guláše? Dostal ten nejlepší guláš na světě. Ale až za tři dny, kdy jsem si o guláši všechno zjistila a vyzkoušela.

Sama pro sebe jsem si pak začala zapisovat jinou verzi receptů. Takovou, která byla dost podrobná, abych postupu rozuměla a pokaždé podle něj uvařila. Když mi pak těžce onemocněla prvorozená dcera a já jsem hledala jakýkoli způsob, jak přijít na jiné myšlenky, napadlo mě, že by moje poznámky a recepty mohly být užitečné i jiným dívkám, které zatím bezradně bloudí svou kuchyní. A tak se začala psát Kuchařka pro dceru.

Je věnovaná všem, kdo se doma nenaučili vařit a nyní by rádi našli cestu do své kuchyně. V jejím názvu se skrývá všechno: moje dcera, díky které to všechno začalo, já, která se nikdy v domácí kuchyni moc nevyskytovala, a vlastně i každá žena nebo dívka, která je dcerou své matky a která touží po lásce, jež prochází kuchyní.

Co v knížce najdete?

V Kuchařce pro dceru je 155 receptů, se kterými uspějete hned napoprvé.
  • Seznamovací etudy vás provedou základními druhy tepelných úprav, jako je vaření, dušení, pečení či smažení. Žádná rozsáhlá teorie, knížka vám to pěkně ukáže na příkladech a prvních receptech.
  • Etudy klasické české zahrají na vaši vlasteneckou notu a naučí vás všechno o guláších, řízcích, vepřo-knedlo-zelu, o českých omáčkách, polévkách i nejtypičtějších sladkostech. To všechno proto, že teprve vůně známého českého jídla dělá domov domovem.
  • Etudy pro prázdnou lednici vás naučí, jak zachránit oběd nebo večeři, přestože lednice tvrdí, že v ní opravdu nic zajímavého nenajdete. Naučíte se kouzlit z mála.
  • Rychlé etudy vám ukáží přesně obrácený problém. Jak snadno a rychle zpracovat to, co zrovna nabízí sezóna? Jak si užít jídlo na jaře, v létě, na podzim a v zimě?
  • Impozantní a příležitostné etudy zakončují celou knížku tím, že vám ukáží, jak nové zkušenosti a vědomosti využít ku prospěchu blízkých. Od přípravy masa a sytých jídel pro pořádně vyhládlé, přes dětské jídlo pro batole, moučníky ke kávě až po narozeninové dorty nebo pohoštění pro přátele.

Kuchařka pro dceru ve vás vzbudí touhu vařit. Proč? Nemůžete milovat něco, čemu nerozumíte. Když vám ale recept všechno vysvětlí a vy to pochopíte, stane se zázrak. Nepříjemná povinnost zmizí a místo ní přijde čistá radost z vaření.

Vaši blízcí budou volat po nášupu, budou vás vychvalovat do nebes – dost možná vás brzy budou hodnotit jako většího mistra, než jsou všechny vyhlášené kuchařky a kuchaři v příbuzenstvu.

Přestanete o sobě pochybovat. Pamatujte: nejsou špatní kuchaři, jsou jen špatně napsané a špatně vysvětlené recepty.

Začněte vařit s láskou. Objednejte si Kuchařku pro dceru ještě dnes

Za knížku v obchodě běžně zaplatíte 499 Kč. Zde si ji můžete koupit se slevou 50 Kč. Při větších objednávkách dokonce neúčtujeme poštovné.

Komu je Kuchařka pro dceru určená?

Všem, kdo se při vaření občas cítí nejistě, nedovedou v jídle vzbudit patřičnou chuť, musí se občas spolehnout na polotovary nebo průmyslová dochucovadla a mají pocit, že dost dobře vaření nepochopili. A samozřejmě všem, kdo s vařením teprve začínají a neví, kudy do toho.

Recepty jsou psány tak podrobně, že jejich text občas zasahuje na několik stránek. Zkušené kuchařky a zkušení kuchaři takovou rozsáhlost rozhodně neocení a budou ji považovat za zbytečnou. Přesto všechno, i ti, kdo vaří mnoho a mnoho let, v knížce nachází užitečné rady, jak své vaření ještě o kousek zlepšit a jak pochopit některé věci, které doposud dělali automaticky a bez přemýšlení.

Podívejte se i na další knížky, které jsem napsala.

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close