Šlehačková bábovka – za 10 minut v troubě

Šlehačková bábovka bývá jedna ze základních a stálých položek bábovkového repertoáru každého, kdo trochu peče. Je známá, oblíbená, jednoduchá, rychlá, nenáročná na suroviny, po ochutnání žádaná v podobě receptu.

Zvedněte ruku, kdo ji máte v oblibě taky.

Šlehačková bábovka bez hrnků

Šlehačková bábovka se obvykle nachází v kategorii receptů zvaných hrnkové buchty, a tady bych zvedla ruku znovu.

Tentokrát jako vyjádření nesouhlasu.

Hrnkové buchty využívají odměrného hrnečku, kterým se všechny potřebné suroviny odměří a nasypou nebo nalijí do mísy. Tam se smíchají a dají péct.

Protože prostým smícháním ingrediencí může vzniknout leda tak těsto na palačinky, musí mezi těmito surovinami zákonitě být taky prášek do pečiva, který zajistí kyprost a nadýchanost.

Jinými slovy, hrnková buchta rovná se buchta s práškem do pečiva.

A to je přesně takový zázrak jako polévka z bujonové kostky nebo těstoviny á la kuře na paprice z pytlíku. Každý si touto kuchařskou fází projde, ale nikdo v ní nechce – doufám – zůstat. Chutná to divně a je víc než zřejmé, že se to dá udělat i lépe.

Chtěla bych něco takového nabídnout návštěvě? Ani omylem. Sama bych to nechtěla jíst, tak proč tím rdousit jiné.

jak se dělá šlehačková bábovka

Máte štěstí, že jdete zrovna kolem, protože můj recept na šlehačkovou bábovku, o který se s vámi hodlám podělit, nespadá do kategorie hrnkových buchet, přestože je podobně rychlý.

Jak pracná je šlehačková bábovka?

Kde nemá být prášek do pečiva, tam se musí přidat práce. Třeba šlehání, tření, vypracování kynutého těsta a podobné činnosti, které vyžadují pár minut času, dodatečné vybavení a opatrnější zacházení s těstem.

Potom už to nejsou spontánní kuchařské počiny, které si hoví v troubě do pěti minut od zahájení příprav.

Už jsem tu na blogu nejméně jednou zmínila, že se nemusí za práci vyměnit celé balení kypřicího prášku, ale že se to může nakombinovat půl na půl. Trocha prášku do pečiva za trochu práce.

Vznikne tak těsto, které není ani pracné, ani závislé jen na kypřicím prášku, takže ve výsledku už chutná docela dobře a v troubě je jen o pár minut později.

Ta trocha práce navíc obnáší šlehání vajec s cukrem do pěny. Jedná se doslova o pár minut, vejce nabudou velmi rychle. Než je váš robot ušlehá, budete mít co dělat, abyste stihli předehřát troubu, odvážit všechny suroviny a vymazat a vysypat formu na bábovku.

Šlehačková bábovka má díky této malé změně jemnější bublinky, jemnější chuť, hutnější strukturu bližší klasické bábovce a nepálí a nedře na jazyku.

Dotazy k bábovce

Vyrovná se klasické bábovce?
To bohužel ne. Třené bábovky, obzvlášť ty mramorové, jsou extraliga. Tahle šlehačková bábovka hraje jen za první ligu a po extralize bude navěky věků jen marně pošilhávat.

Peče se s horkovzduchem, nebo bez? V receptu to není napsáno.
Úplně všechny moje recepty, pokud to nemají výslovně uvedeno, s horkovzduchem nepočítají. Když ho tedy nezmiňuju, nezapínejte ho. Pečte jen s horním + dolním ohřevem.

Proč? To jsem už dřív podrobně vysvětlila v jednom velmi důležitém článku (najdete ho zde: Pečení v troubě – aneb 7 pravidel pro úspěšný vztah s vaší troubou). Horkovzduch vysušuje víc než fén na vlasy, u bábovky zapeče krustu a ta pak popraská, jak se neupečené těsto uvnitř potřebuje zvětšovat ve svém objemu. Jedinou obranou proti tomu by bylo snížit teplotu o 15-20, pokud to bez horkovzduchu nejde.

Jde to bez lepku?
Jde, a snadno! Nahraďte pšeničnou mouku vaší oblíbenou bezlepkovou směsí. Skvělé výsledky má například Jizerka. Nicméně rozhodně snižte množství mouky o 30-50 g oproti dávkování v receptu, jinak bude chutnat suše. Taky je možné, že se bábovka bude péct o 5-10 minut déle.

Jaká forma je nejlepší?
U forem na bábovku jde vždycky o to, jak dobře vedou teplo, tedy jak snadno a rychle se nahřejí.

Nejlepší jsou v tomto směru hliníkové formy, ale protože hliník není úplně vhodný materiál pro styk s potravinami, mívají nepřilnavý povrch. Díky tomu bábovky snadno vyklouznou, ale tyto formy nesmí do myčky, aby jejich nepřilnavost vydržela co nejdéle, a taky se nesmí zahřát nad zhruba 200 stupňů.

Kameninové formy po babičce pečou skvěle, ale déle se nahřívají a často je potřeba u receptu prodloužit čas pečení o 5-10 minut.

Silikonové formy se sice chlubí nepřilnavostí, ale jen do té doby, než se z nich poprvé stanou dokonale přilnavé materiály, pak už jsou na odpis. Špatně se s nimi manipuluje, když obsahují syrové těsto, a neumí zapéct tak hezkou krustu, takže u mě tyto materiály nemají místo.

Odkud je recept?
Poprvé jsem tuhle bábovku ochutnala u mé šumperské tetičky a od té doby ji moc ráda peču. Moje děti dokonce prohlásily, že lepší bábovku neznají.

Nejraději bych tuhle bábovku nazvala hybridní šlehačková bábovka, protože využívá dva způsoby kypření, ale neříkejte to mé tetičce, nebo mi už nikdy žádný recept neprozradí.⁠

Recept je to tak důležitý, že jsem ho přidala i do mé zatím nejnovější kuchařky Merendy v zástěře.

PS. Pokud dnes držíte dietu, nechte si šlehačkovou bábovku až na zítra. Jeden kousek nejde sníst, vždycky jich spořádáte víc. Tak ať nemáte výčitky.

šlehačková bábovka recept

 

Šlehačková bábovka

Celkový čas: 1 hour

Množství: 1 bábovka

Suroviny

  • 3 celá velká vejce
  • 200 - 250 g cukru krupice
  • 300 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva (6 g)
  • 20 g kakaového prášku
  • 1 kelímek (200 g) smetany ke šlehání

Postup

  1. Troubu začněte rozehřívat na 180 stupňů. Formu na bábovku vytřete kouskem másla, zejména buďte pečliví v oblasti záhybů. Vysypte hrubou moukou a zbytek mouky vytřepte.
  2. Vejce a cukr odměřte do nádoby robotu a buď metličkami, nebo raději třecím nástavcem šlehejte směs 5 minut, až viditelně nabude na objemu, zhoustne a zesvětlá. Vaječná pěna zůstane řídká, nesnažte se ji šlehat co nejvíce dohusta.
  3. V misce metličkou důkladně smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Za pomalých otáček robotu vmíchejte třetinu této směsi k vaječné pěně. Přilijte polovinu šlehačky, pokračujte druhou třetinou směsi, zbytkem šlehačky a zbytkem moučné směsi. Toto přidávání se snažte učinit co nejrychleji a na co nejmenší možný počet otočení metliček, čili nenechte těsto zbytečně dlouho míchat. Jakmile se vše spojí, máte hotovo.
  4. Těsto nalijte do bábovkové formy, zarovnejte a vložte do vyhřáté trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 160 stupňů a ještě 30 minut dopékejte, až bude těsto na dotyk pevné a pružné.
  5. Upečenou bábovku vyjměte z trouby a nechte ji 5 minut vychladnout. Tím se maličko zmenší její objem, odlepí se od stěn formy a půjde snadněji vyklopit. Vyklopení proveďte tak, že formu přiklopíte talířem a obojí zároveň obrátíte vzhůru nohama. Pokud jste postupovali správně, bábovka vyklouzne sama.

 
 

MERENDY


[vc_row][vc_column width=“1/4″][vc_single_image image=“14050″ img_size=“large“ alignment=“center“][/vc_column][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]

Merendy v zástěře

Tento recept najdete v mé poslední kuchařce Merendy v zástěře. Věnuje se úspornému, skromnému a hospodárnému vaření, které nabývá v současnosti na důležitosti. Dává návod, jak se vyhnout plýtvání, jak spotřebovat načatá balení a jak využít vše, co je zrovna dostupné a k mání. Ukazuje, jak nakupovat potraviny, aby všeho bylo akorát. Učí, jak naplánovat smysluplný týdenní jídelníček, ve kterém jsou jídla vzájemně propojená do jednoho celku, takže vám ušetří čas a práci strávené v kuchyni i spotřebu energie. Knihkupci tuto kuchařku zařadili mezi 100 nejlepších knih roku 2021.

Více o knize: Merendy v zástěře [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Zapojte se do diskuze

  1. Vlasta Krestová says:

    Tuto bábovku také peču, příprava je opravdu snadná a výsledek výborný.

  2. Katarína says:

    Přeji hezký den. Tak tuto bábovku musím vyzkoušet.
    Já již léta dělám tvarohovou bábovku, je vláčná, šťavnatá, není suchá. Recept je hodně podobný šlehačkové bábovce, místo šlehačky tam jde kostka tučného tvarohu v kostce a 4 vejce, 1 máslo, polohrubá mouka, cukr trochu prášku do pečiva. Nedávám kakao.
    Katarína

    1. Taťána says:

      Dobrý den, můžete prosím napsat celý recept na tvarohovou bábovku? Já ji miluju, ale moc se mi nedaří. Většinou je jakoby zdrclá a nebo divně suchá. Moc děkuji.

  3. Zdravím Flo,
    podobný recept mám od naší babičky, která mě učila vařit a šlehačková bábovka mezi oblíbenými recepty nechyběla. Přeji hezký víkend 🙂

  4. Krásný (horký) den přeju 🙂

    Vůbec nepochybuju, že bábovka bude skvělá, ale ten email byl prostě boží. Hlavně na závěr jsem ocenila tu básnickou múzu 🙂
    Díky

  5. Renara says:

    Zdravím v tomto horkem dnu.
    U nás je šlehačková bábovka nejoblíbenější z nejoblíbenějších ?všem doporučuji vyzkoušet .
    Děkuji za krásný email – báseň super ?

  6. Vlastimil says:

    Milá Florentýno,
    také občas peču tuto bábovku, je moc dobrá a tvoje povídání k tomu je skvělé.

  7. Recept mâm od internetové kamarádky – a bábovka je opravdu moc dobrá. Blíží se víkend, ke kávě bude excelentní ? děkuji za připomenutí.

  8. Na šlehačkovou bábovku jsem dostala recept brzy po svatbě koncem 70. let. Hlavně rychle udělaná. Vajíčka 4 nebo 5. Vajíčka jen rozkvedlat vidličkou nebude metličkou s cukrem,přidat mouky šlehačku „a všechno to vařečkou důkladně promíchej a nalij do formy“ byly instrukce. Kakao do této nedávám, je lehčí, může se ochutit vanilkou anebo citronem. A fakt dobrá. Místo másla ve třené je ta šlehačka. ..

  9. Zuzana says:

    Moc všechny zdravím, peču ji také, ale recept je jen metličkou rozšlehat vejce se šlehačkou a cukrem a poté přidat prostatou mouku s práškem a jen upéct.
    Také se mi osvědčila banánová bábovka.
    Milá Florentýno, včera jsem pekla dne tvého receptu semlbábu, byla luxusní, odložena na nic v lednici..
    Krásné pohodové léto..Zuzana

  10. Bábovku jsem už také pekla,je výborná přeji hezký den

  11. Marianna says:

    Milá Florentýno, na tenhle článek reagovat musím. Šlehačkovou bábovku jsme pekli v osmé třídě při hodině vaření. byla skvělá, třicet let pátrám po receptu – a teď mi ho naservíruješ! Děkuju a přeju krásné léto Marianna

  12. Musím se přiznat Šlehačkovou bábovku jsem ještě nepekla napravím to. Dělám klasiku třenou, tvarohovou. Přeji krásné horké dny

  13. Ahojky Flo, výborný nápad na víkend, už se moc těšíme až ji ochutnáme, také nerada dělám „jen“ z kypřícího prášku, šlo by ho zde třeba ještě nahradit jedlou sodou? Nevím co by to udělalo s chutí, po kypřícím prášku mě někdy pálí žáha, díky Jana

    1. Prášek do pečiva n dávám nikdy nikam
      Nevadí. Případně přidej vajíčko.. není třeba se bát. Těžká třená máslova těsta bez prášku a je to dobré

    2. Jani, pokud chceš těsto zcela bez chemických kypřidel, koukni na mou třenou bábovku zde: mramorová bábovka.

  14. Od rána pátrám v receptech co upéct na sobotu,bude návštěva tak ať je to rychlé a dobré.Tento recept je to pravé už se těším na pochvalu.Děkuji moc a přeji všem krásné léto.Jirka

  15. Kateřina says:

    Já našla recept na šlehačkovou bábovku v kuchařce před 20 lety coby vařením a pečením nepolíbená. Chyběl v něm kypřící prášek, takže mě nenapadlo nic jiného, než tu šlehačku ušlehat a vmíchat jí ušlehanou. Ten kypřící prášek to pořád vyžadovalo, nicméně se mi to tak vžilo, že tu šlehačku opravdu pokaždé trochu ušlehám, než jí přidám. A nikdo si zatím nestěžoval.

  16. Adriana says:

    Milá Flo, děkujeme za krásný a vtipný umělecký úvod, naše šumperská babička dělala šlehačkovou bábovku úplně stejně, je skvělá. Tobě i všem tetičkám a babičkám do Šumperka ten nejkrásnější den přejeme.

  17. Anna Hlávková says:

    Milá Flo, krásné čtení a krásný recept… děkuji Krásné léto ?

  18. Tak tu už dělám řadu let, a teď taky přidávám mleté ořechy a je tmavší. Vnouček se ptá proč je tak tmavá, říkám mu že děda kupuje na bábovku tmavou mouku. Nechce vůbec nic v bábovce a tak alespoň tak jí ořechy, posíláme pozdrav JITKA a děda

  19. Milá Flo, Tvé recepty odebírám už pár let a spousta z nich bezpečně zakotvila v mém seznamu oblíbených a často používaných a teď už i v dceřiných, která tedy skutečně nemá ráda troubu, sporák, šlehač, vařečku…cokoliv, co by , byť sebemenším náznakem, mohlo zavánět kuchyní 🙂 Přivedl ji k tomu zřejmě fakt, že Tvé recepty jsou jednak vtipně a zajímavě napsané, ale hlavně, jak ona říká, jsou naprosto „blbuvzdorné“ a uvaří, upeče, usmaží podle nich i naprostý kuchařský analfabet. Omlouvám tyto její expresivní výrazy protože…. má prostě pravdu 🙂
    Chci tím říct, že moc děkujeme, já i moje dcera za to, že s Tvými recepty se může stát kuchařem prostě kdokoli, kdo má chuť jím být. Ať už jen pro své nejbližší, nebo jako krůček k profesionalitě:-)

    Apropos, co kdybych místo čisté šlehačky použila Pařížskou šlehačku?

    1. To je tak milý komentář, děkuju moc, Marto. Pozdravuj dceru. Za pařížskou šlehačku hlasuju všema rukama i nohama. Samotnou by mě to zajímalo. To rozhodně nemůže dopadnout špatně 🙂

    2. Dagmar says:

      … v tom případě bych asi nedávala kakao… ?…

  20. Děkuji za recept a i za to, ze uvádíte množství surovin nejen jako jedno balení (kelímek slehacky), ale zároveň přidáváte i váhu (200g). Bydlim v USA (už skoro 20 let) a šlehačka se tu versinou prodává v papírových kartonech po 473ml (1 pint). Děkuji, recept jeste dnes s dcerou vyzkouším.

  21. Klára says:

    Už je v troubě 🙂

  22. Milá Florentýno,
    před rokem jsem v 50 letech potkala muže svého života. Pořád básnil o „úplne obyčajné bábovke od mamy“ – a tchýně se zmínila že peče jen takovou obyčejnou šlehačkovou…
    Tvoji hrnkovou šlehačkovou bábovku z Kuchařky pro dceru (kterou jsem spolu s neteří dostala letos na vánoce od sestry) už peču pravidelně.
    Hrnky sice pečlivě odvažuju, ale je luxusní, rychlá a vláčná – nejlepší je 2.-3. den.
    A dá se do ní „přihodit cokoli“, můj muž má nejradši rozinky a plátky mandlí.
    DĚKUJU DĚKUJU DĚKUJU – po každém upečení sbírám body.
    Tuhle lehce modifikovanou kakaovou variantu s polohrubou moukou brzo vyzkouším.
    Hezké léto všem pekařkám !!!

    1. Moc ráda a ať se podaří.

  23. Zdenka says:

    Ahoj Flo velmi dobra babovka. Recept mam jiz nejaky rok od sve kolegyne. Vrele doporucuji. Hezke letni dny!

  24. Děkuji mockrát za recept. Takovou bábovku neznám – sobota je za dveřmi, bude se hodit mít něco dobrého ke kávě 🙂

  25. Šárka says:

    Slyšela jsem o ní, nevidéla jsem ji tedy jsem ji neochutnala. Léto už je tady a tak hurá do plavek, tento recept vypadá lákavě Schovám si jako veverka na podzim a zimu… nezlobte se dám pak vědět jak bábovička dopadla.. ?

  26. Děkuji za prima rychlou bábovku například pro nečekanou návštěvu, jsou-li suroviny doma. A i kdyby ne, obchod je za rohem, jen si vzpomenout, že recept existuje ?
    Hezký víkend Jana

  27. Rosnička says:

    Milá Flo,
    Šlehackovou bábovku mě naučila moje milá maceška, resp. Po tom, co jsem ji na návštěvě u mého táty sežrala vždycky takřka celou na posezení. I u mého muže a děti se jedná o nejoblíbenější typ bábovky… Z těsta s úspěchem peču i muffinym
    Byla jsiii jedna z prvních kdo si na internetu vytvořil svoji „jídlo milovanou“ rodinu.
    Jsem ráda, že tu pořád jsi!
    Zuzana

    1. Jejej, Zuzi, jak se pořád máš?

  28. Mária says:

    Pekný deň, ja by som ju chcela vyskúšať pre moju dcéru a zaťa, aby mali ku káve na chalupe. Rozmýšľam pridať zomleté vlašské orechy. Z ktorej suroviny mám ubrať, keď pridám orechy? Z kakaa alebo z múkydakujem za odpoveď, pozdravujem.

    1. Mária, dá se ubrat z obojího. Když necháte kakao a vyměníte 3 lžíce mouky za 3 lžíce ořechů, bude to fungovat a výsledkem bude čokoládové-ořechová bábovka. Když vyměníte kakao za ořechy, dostanete ořechovou bábovku.

  29. AHOJ Flo.
    Už několik roků peču třenou bábovku.
    Děkuji za tip, určitě vyzkouším.
    Přeji krásné léto. Iveta.

  30. Martina says:

    Ahoj Flo, děkuji za inspiraci. Vyzkouším.

  31. Simča says:

    Ještě nikdy jsem tuto bábovku nepekla – asi proto, že šlehačku vlastně vůbec nekupujeme. Ale teď mi jedna v lednici bydlí (byla koupena pro babičku do kafíčka a babička už tady není), tak ji asi zužitkuji takto.
    Zatím jsem pekla vždy tvarohovou – tvaroh doma máme vždy…

  32. Dáša says:

    Ahoj Flo, děkuji za super recept. Mám ale problém s bábovkovou formou. Právě mi jedna odešla zřejmě zásluhou myčky. Můžeš nějakou doporučit?

  33. Blanka says:

    Ahoj Florentynko, tuhle babovku pecu uz roky. Nepovedla se jen jednou diky nove forme, ktera stala spoustu penez, ale hned potom letela. Byla nahrazena obycejnou hlinikovou a od te doby je babovka zase bez chyby.
    Zdravim a preju hezky vikend.

  34. Jaromíra says:

    Milá Flo,
    krásný úvod, krásný recept.
    Těším se na další.
    Hezký den přeju ?

  35. Jarmila says:

    Milá Florentýno, šlehačkovou bábovku peču a je výborná. Pěkný den všem.

  36. Mila Flo, dekuji za krasne vypraveni a taky dik za pripomenuti receptu. Tak dnes upecu! Vsem pozdravy.

  37. Dagmar says:

    Zdravím Florentýnku a vespolek :-)!

    …právě jsem ji vyzkoušela, včetně postupu pečení v troubě. A zde bych s popsaným trochu polemizovala.
    Dle cukrářské technologie se bábovka peče nejdříve na 180°C a po „lehkém zabarvení kůrky a vyrovnání povrchu“ (což se ale u této kakaové se nepozná) se teplota ZVÝŠÍ na 200°C.
    Nicméně jsem tentokrát vyzkoušela tento způsob (180 snížit na 160). Musela jsem přidat dobře 15 min., aby se dopekla.
    Podle mého názoru – a škodě receptu – bábovka nevyběhne při nižší teplotě tolik, jako při vyšší teplotě. Naopak „má čas“, aby z ní všechno „nadýchané“ uteklo.Takže, je hutnější, než jsem čekala.

    Potěší mne jiný názor a způsob pečení… :-).

  38. Milá Flo (a samozřejmě všechny ženy, které čtou). Budete mne mtí za barbara,ale já se musím svěřit 🙂 V brzku budu mít 72 let a šlehačkovou bábovku peču snad 25 (30?) let!
    Musím přiznat, že můj recept je daleko jednodušší, snadnější a rychlejší. Ani nevím, kde jsem ho tenkrát sehnala.
    500 g polohrubé mouky, 250-300 g cukru (podle vaší chuti), 1 PDP, 4 celá vejce, 1 šlehačka. Nejprve v míse zamíchám sypké suroviny, pčidám vejce a nakonec šlehačku. Žádné šlehání. Je to rychlovka, Pokud chcete dvoubarevnou – klasicky přidáte kakao smíchané se lžící šlehačky či mléka.

  39. Ahoj Jani,

  40. Ahoj Jani, šlehačkovu bábovku peču léta, máme ji rádi. Zkusím Tvůj postup. Díky.Zdravím a přeji hezké léto.

  41. Miriam says:

    Milá Flo,přeji Tobě i čtenářům a čtenářkám krásnou neděli. Šlehačkovou bábovku peču už spoustu let, získala jsem recept od kolegyň v práci,je stejný jako Tvůj. Jen bych chtěla dodat k tomu v jaké formě péct. Moje sestra má hliníkovou,z té je výborná a já mám z jenského skla. Sice musím dávat pozor na ťuknutí, už mě jedna za těch 40 let co peču opustila, ale už mám jinou. Přeji Tobě i všem krásné léto bez mráčků Miriam

  42. Včera jsem ji upekla (kakao jsem nahradila skořicí a kousky datlí) a dnes jsme s rodinou sežrali víc než půlku k snídani. Je skvělá a krásně se povedla, jen cukru zkusím dát příště méně. Recept přidávám do svého arzenálu pro rychlé pečení. Děkuji!

  43. Blanka says:

    Beeezva!!! Díky!!!!

  44. Petr Baj:o) Kutálek says:

    A je to tam Flo! A opět děkuji. Upekl jsem dětem k oslavě konce školního roku. Vypadá moc dobře.

  45. Lucie says:

    Dobrý den,

    je možné místo kakaového prášku dát čokoládu?

    Děkuju!

    Lucie

  46. Na bábovku jsem se moc těšila, ale trochu zklamala. Pekla jsem ji na nedělní odpoledne ke kávičce a bohužel jsme se všichni shodli, že je dost suchá a bez zapojení kávou, by se jedla těžko. Ale nevadí. Zkusím zase další recept?. Zatím je to poprvé, co jsme s místním receptem nebyli spokojení.

  47. Bára Chládková says:

    Děkuji za recept! Do těsta přimíchávám oříšky, čokoládu, sušené ovoce, … a používám ho na muffiny – rychlé a skvělé ?

  48. Dnes jsem se pustila do tohoto receptu, jen jsem nepoužila kakao a místo velké formy na bábovku jsem udělala 12 malých baboviček a 8 mufinku. Musím řict, že se dobře lilo do těch malých formiček a výsledek je naprosto luxusni. Děkuji za inspiraci

  49. Ahoj Flo, ta šlehačka se přidává pokojové teploty nebo rovnou z lednice? Děkuji. Jitka

  50. Lze místo polohrubé mouky použít špadlovou hladkou?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close