Jako každý rok, i letos tu pro začátek mám loňský přehled. Jsou v něm nejlepší články z blogu Kuchařka pro dceru za rok 2023.

Které recepty se vařily nejvíc? Co vás nejvíc zaujalo? K čemu jste se nejčastěji vraceli? Přináším tradiční novoroční ohlédnutí za minulým rokem.

Ale ještě než se k němu dostanu, na něco se vás zeptám. Co byste si přáli, aby se v takovém žebříčku objevilo příští rok? Co je vaše nej, ale zde na blogu to ještě není? Pište do komentářů, máte možnost ovlivnit příští obsah! 🙂

A teď už slavnostní fanfára. Oskara za nejvíce čtené recepty získává…

Nejlepší články 2023

… chvíle napětí…

1. Šunkofleky, které ohromí i návštěvu

šunkofleky

Dovedete si představit, že návštěvu uctíte něčím tak obyčejným, jako jsou šunkofleky? A dovedete si k tomu představit i situaci, kdy udivená návštěva, udiveně ochutnávající udiveně žádá o recept? Škemrající o vaše tajemství? Proč? Protože takhle dobré šunkofleky ještě nejedla.

Mohu vám slíbit, že návštěva bude udivená ještě jednou, neboť podle seznamu surovin to bude vypadat, že se váš recept nijak zvlášť neliší od těch ostatních.

Jako obvykle, celé tajemství receptu není v tom, co se smíchá dohromady, ale jak se to smíchá dohromady.

2. Krupicová kaše

krupicová kaše

(Omlouvám se za kvalitu fotky, vznikla v době, kdy jsem vařila ve vypůjčené kuchyni a fotila mobilem.)

Krupicová kaše je pro někoho pochoutka za odměnu a pro jiného hrudkovitý třaslavý strašák. Naprosto to chápu; byť se jedná o jídlo ze dvou surovin, i tak se dá zkazit na několik vynalézavých způsobů.

Když se ale člověk dopracuje k hedvábné krémovitosti a správné hustotě a nenechá kaši bezdůvodně vychladnout a zatuhnout, takže výsledek pak na talíři působí elegantně a sám klouže do krku, jsem přesvědčená, že se veškeré ohlasy u stolu přikloní na tu správnou stranu a povzbudí diskuzi plnou sladkých vzpomínek na dětství.

Cestu za skvělou krupicovou kaší jsem vám proto vypsala v jednotlivých bodech a věřím, že si výsledek dokážete užít aspoň tak hlasitě a nadšeně, jako já.

3. Housky na hamburgery, které zůstanou dlouho vláčné

housky na hamburgery

Housky na hamburgery musí splňovat asi tak milion požadavků, aby měla domácí příprava smysl. Musí být nadýchané, ale přesto pevné a dost velké, aby udržely několik šťavnatých vrstev obsahu. Musí zůstat po upečení měkké a vláčné aspoň dva dny, protože dělat se s nimi v den grilování může způsobit časově-organizační problém.

Pokud znáte, jak se chová kynuté těsto druhý a další den po upečení, tak tušíte, že už jen tento požadavek je sám o sobě značná výzva.

4. Domácí pizza

domácí pizza

Dobrá pizza chce vysoké teplo. Čím rychleji a prudčeji se peče, tím je lepší. Když se podíváte na pizzu a uvidíte na ní pár spálených puchýřků, můžete si být v podstatě jisti, že si pochutnáte.

O pravé neapolské pizze se tvrdí, že se peče v pecích na dřevo při teplotě kolem 500 stupňů, pečení tedy trvá sotva jednu minutu. Jenomže taková italská zděná pec na pizzu je trochu něco jiného, než elektrická trouba doma. A právě v tomto rozdílu spočívá důvod, proč se domácí pizza vždycky bude lišit od té z italské pizzerie. Já vám pouze dovedu poradit, jak rozdíl co nejvíc zmenšit, ovšem zbavit se ho úplně v podstatě nejde.

5. Masové kuličky v rajčatové omáčce

masové kuličky

Masové kuličky na sebe mohou vzít spoustu podob, chutí a příchutí, a vždycky dosáhnou vřelého přijetí u stolu. Zejména tyto, které plavou v rajčatové omáčce a nejčastěji jsou k vidění ve společnosti špaget nebo jiných protáhlých těstovin.

Masové kuličky požívají tak velké obliby u dospělých i dětí, že se radost z jídla vrátí jako bumerang tomu, kdo je pro tuto příležitost připravoval.

Nabízím tři tipy, jak udělat domácí masové kuličky ještě lepší, voňavější a měkčí.

6. Piškotová roláda

piškotová roláda

Piškotová roláda mi kdysi dala pekelně zabrat. Přitom se recept i postup vždycky tváří nevinně, suroviny vypadají nenáročně a fotky dokonalých rolád řvou do světa, že to všechno jenom stačí zarolovat a je hotovo. Tak vůbec ne.

Mohla bych vyprávět, jak se docela nevinná piškotová roláda dá proklít na tisíc nejrůznějších způsobů a pokaždé z jiného důvodu.

Dovolím si vám ty nejdůležitější důvody vyjmenovat, abyste nemuseli zbytečně chodit v mých stopách a mohli na stůl servírovat hned první pokus o roládu, aniž byste museli předstírat, že jste zamýšleli vyrobit něco jiného.

7. Třešňová bublanina z piškotového těsta

třešňová bublanina

Před lety jsem tu psala o původní bublanině, o bublanině prastaré, která se pekla z řídké směsi vajec, mléka, mouky a cukru a víc než cokoli jiného připomínala sladkou omeletu. Prostě jsem šla do historie co nejdál. Prostě se to tak dřív dělalo.

Nově jsem tedy přidala recept na nadýchanou třešňovou bublaninu a dokonce slibuju, že je podobně jednoduchý. Vlastně jen o jeden malý krok složitější.

8. Fazolová polévka (dvoudenní projekt)

fazolová polévka

Dnešní fazolová polévka začíná včerejším namočením fazolí. To je nejen předpoklad dobré chuti, ale taky kuchařský důkaz, že svou budoucnost si každý ovlivňuje sám.

Ať už vezmete fazole bílé nebo tmavé, jednobarevné či strakaté, malé nebo velké, na fazolovou polévku budete muset pěkně pomalu. Fazolová polévka vás přiměje se na chvíli zastavit a zůstat s ní v kuchyni. Pokud vám z toho v hlavě straší otázka, kdo pak zůstane s vámi v jedné místnosti, až tu polévku sníte, tak ji prosím hned zažeňte, nebo se nikam nedostaneme.

9. Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem

drobenkový koláč

Chtěli byste další drobenkový koláč do sbírky? Takový, jaký ještě nemáte? I já jsem ho chtěla. Hodně jsem ho chtěla.

Čím víc začaly dozrávat jahody, o to víc jsem ho chtěla. Protože když dozrávají jahody, tak taky dozrávají třešně a brzy nato budou následovat meruňky, rybíz a maliny. Časem i ryngle, blumy a švestky. A jablka. A hrušky.

Na tohle všechno jsem chtěla mít recept na drobenkový koláč s tvarohem, který by byl za pět minut v troubě. Tedy koláč, který by nepotřeboval kynuté ani třené ani křehké těsto. Ale zároveň jsem si moc přála, aby to byl koláč, který se obejde bez prášku do pečiva. A trochu jsem se bála, že jsem si vysnila něco, co možná neexistuje. Dopadlo to však dobře. Existuje.

10. Hummus a kouzla s ním

hummus recept

Pokud jste slovo hummus nikdy neslyšeli a nevíte, o co jde, představte si ho jako skvěle ochucenou pomazánku z rozmixované vařené cizrny. Hummus se však nemaže na chleba, ale spíš se v něm kousky pečiva typu pita chleba namáčejí, případně se v něm dají skvěle koupat kousky čerstvé zeleniny.

Kromě chuti a snadné přípravy je na hummusu obzvlášť chvályhodné, že jak pečivu, tak i zelenině při namáčení několikanásobně zvyšuje výživovou hodnotu a vcelku uspokojivě uspokojuje hlad.

Přeju vydařený rok 2024 – nejen v kuchyni!

Těším se na vaše nápady, co by se podle vás mohlo a mělo stát hitem pro letošek.

A zároveň přeju jen to nejlepší v roce letošním. Ať nám chutná.

S láskou,

Florentýna

Zapojte se do diskuze

  1. Helena says:

    Milá Florentýno, díky moc za to co děláš!
    Já se těšim na pokračování „sezónní“ kuchařky. Helena

  2. Saša says:

    Hezký začátek nového roku a úžasný celý rok!
    Děkuju za připomenutí – nejvíc u nás vedou masové kuličky s rajskou – bez výjimky u vlastních i těch vyženěných..to je prostě top!
    Piškotová roláda s jamýmkoli krémem je bezva zákusek kdykoli.
    Těším se na Tebe Florentýnko, na další recepty i na diskutující❤️

    1. Zdena Koutná says:

      Přeji hodně úspěchů v roce 2024. Já dělám nejraději šunkofleky rakouské, podle Čiríny. V podstatě se těstoviny zalévají cibulovým bešamelem s vejci.

  3. Anička says:

    Zdravím tě v novém roce Florentýnko a přeji ti jen to dobré a hlavně ať tě nepouští to nadšení, které je cítit z každého tvého článku.
    Pokud bych něco skutečně ocenila, pak takový nějaký univerzální návod, jak kombinovat suroviny např. do salátů. Takového pomocníka, který by mě postrčil, až budu zase přemýšlet, co přidat ke spoustě čerstvých rajčat, aby z toho zase nebyl salát caprese nebo šopák, nebo co dát k tuňáku kromě osvědčené kukuřice. Popřípadě to vzít naopak a vypíchnout ty vysloveně špatné kombinace, abych případné blbé nápady ani nezkoušela realizovat.
    Sice už mám slušnou sbírku receptu na saláty a i tady na blogu jich je spousta, ale nějaký souhrn by se určitě neztratil, zvlášť, když občas selže vlastní fantazie, nebo není čas dojít na nákup a je potřeba vykouzlit něco z toho, co zbylo doma.
    Předem díky, Anička

  4. Lída says:

    Milá Flo, žádný nápad na recept, který by mi tady na blogu chyběl, nemám. Ale chtěla bych se zeptat jestli neplánuješ Kuchařku pro dceru v novém kabátku? Plánuji si ji už dlouho koupit, ale ta obálka se srdíčkem v mouce se mi moc nelíbí a zdá se mi, že jsi jednou někde psala, že bude nové vydání. Díky za odpověď 🙂 Lída

    1. Ano, plánuji, nové fotky už jsou hotové, letos by to mělo klapnout 🙂

    2. Josefína says:

      Naopak, obálka se srdíčkem je skoro jako erbovní znak, moc se mi líbí i ostatní obálky kuchařek, jen mě mrzí, že jsem si včas nekoupila Hovory s řezníkem s fotkou Flo a typickým kulatým řezníkem, moc se mi nelíbí to namalované maso s prkýnkem, to mi trochu nesedí do té řady…
      Josefína

  5. Milá Florentinko! Dík za přání ,i já přeji hezký rok 2024,
    Připomínka receptů se mi líbí – zas budu mít několik dnů co vařit – snad jen pizza a bulky u nás nejdou. I ten humus jsem se naučila dělat a pak jsem ho musela naučit jíst i moje příslušníky,kteří – celkem rádi – ke mně chodí na stravu. Ale nejsem závodní kuchyně!!!
    Takže – i já se těším na další recepty,protože člověk – vařící – receptů nikdy nemá dost.

  6. Na tuto otázku jsem čekala.
    Moc se přimlouvám za článek o kváskovém chlebu.
    Peču už dva roky a chléb je dobrý, jen nemohu dosáhnout dostatečně křupavé kůrky.
    Stále mám pocit, že nevím, co dělám. I když jsem si koupila knížku o pečení s kváskem, není tam rozebráno, jaké reakce probíhají a proč tak, jak jsem zvyklá info nacházet ve tvých článcích.
    Přeji mnoho úspěchů ve všem co děláš a moc děkuji za pomoc nám kuchařinkám.

    1. AnčeKubohajnej says:

      Koukni se na web Lídy Gotwaldové Vůně chleba, má nejen skvělé recepty, ale všechno do detailu popsané, co, proč, jak a nač 🙂

  7. Ladislav says:

    Ahoj všichni ,do nového roku přejí všem hodně pohody štěstí a hlavně zdraví a Florentince hodně nápadů na skvělé recepty.

  8. Iveta says:

    Milá Florentýnko,
    Velice děkuji za krásné novoroční pozdravení a také Tobě přeji pevné zdraví, štěstí v pracovním a hlavně v osobním životě,pohodu, lásku, spokojenost a hodně radosti v kruhu svých dětí?
    Děkuji za všechny tvé rady a vychytávky při vaření. Z hitů loňského roku mě nejvíce oslovil recept na šunkofleky. S tím, jak se naše rodinka rozrostla o partnery našich dětí, řeším občas problém množství jídla tady a teď ? ..takže oceňuji jídla z jednoho hrnce.Nejépe z trouby…je to poměrně snadné, převážně chutné a je toho dost? Takže za mě prosím o recepty tohoto typu…s tvými úžasnými vychytávkami?
    Děkuji mnohokrát a šťastný nový rok všem!

    1. Nadja says:

      Také máme rádi takováto jídla, hlavně https://www.toprecepty.cz/recept/65632-kure-v-bramborach-zapecene-se-smetanou/.
      Na menší pekáč (tak cca 6 porcí) stačí jen kousek masa pro chuť (1 ks prsa), hodně brambor, spoustu cibule, sůl, pepř a 2 – 2,5 dl smetany na zalití. Vynikající je hned po upečení, ale chutná mi i za studena nebo ohřáté.

  9. Blanka says:

    Milá Flo,
    všechny tvoje recepty, které jsem už vyzkoušela jsou skvělé. Manželovi je občas předčítám. Líbí se mu, jak píšeš.
    Jinak se neustále vracím k tmavému hovězímu vývaru (v troubě). Omáčky z něj jsou nepřekonatelné. Vařím si do práce a když mám něco od tebe, tak se nemůžu dočkat oběda.
    Díky za tvé recepty. Můj život v kuchyni je pestřejší a u stolu je to zážitek.
    Vše nejlepší do nového roku 2024.

  10. Jolana says:

    Milá Flo, děkuji za krásný rekapitulační příspěvek ( nejen) a přeji Ti v tom novém roce mnoho zdraví, sil a inspirace pro další mlsné experimenty, které pak budou odměnou i pro nás, Tvé věrné čtenáře. Jolana

  11. Michaela says:

    Zdravím a přeji v roce 2024 spoustu krásných nápadů pro nás, Tvoje fandy, a skvělých setkání pro Tebe; protože si myslím, že budeš okolo sebe potřebovat hodně úžasných, optimistických a veselých lidí. Ve Tvých receptech bych ocenila nějaké houbové speciality z neobvyklých surovin – asijských houbiček a tak.
    Měj se hezky.
    Míša

  12. Marie says:

    Milá paní Florentýnko, přeji mnoho zdraví, pohody Vám a všem čtenářům, kterým jako já pořád nemají dost a dost nápadů … co dnes uvařit, když nechceme stále dokola předkládat stejné jídla a moučníky…
    Vaše jídla jsou výborná a vždy rozšíří repertoár, z tohoto důvodu bych se přimluvila za recepty na candáta, tresku, tilápii a tak podobně.
    Přeji všem pěkný rok 2024

  13. Mirka says:

    Milá Florentýno, přeji Tobě i všem, kdo sem chodí, krásný a pohodový rok 2024. V receptech už mi asi nic nechybí…i když pro mě by nebylo od věci nějaké připomenutí na konci každého receptu: Rozhlédni se!!! po pracovní ploše i všude okolo…dala jsi tam opravdu VŠECHNO?!? … letošní vánočka bez cukru, který zůstal v misce na lince, nebyla nic moc…??
    Všechny zdraví Mirka

    1. Lenka says:

      Tak to znám. Já takhle pekla housky bez droždí. Já to ještě záchranila, když mi těsto nekynulo, došlo mi, kde je chyba?

    2. Terezie says:

      Jo, jo, taky už jsem upekla buchtu bez cukru, hlavně když není v kuchyni klid a asi i přibývajícími roky… to je hned 🙂 Takže jsem si dala předsevzetí položit si otázku na závěr práce se surovinami: Máš tam všechno?

  14. Gábina says:

    Milá Flo, ať se ti tvá přání do roku 2024 vyplní! Jedno z mých nejoblíbenějších jídel je španělský ptáček, ráda bych si přečetla tvůj recept na tuto kuchařskou výzvu. Zdraví, Gábina.

  15. Elena says:

    Milá Flo a všichni spolukuchaři a spolukuchařky,
    moc díky za laskavé provázení světem dobrého jídla. Když mi někdo doporučí recept, běžím se podívat na blog, jestli jsi ho už nepopsala, a většinou to najdu 🙂 Pak všem vysvětluju, že jejich doporučená stránka je fajn, ale já k tomu potřebuju i tu teoretickou omáčku, pak to pochopím a už nikdy nezapomenu. A taky víme své a proč tyto kokosky jsou božské a kokosky odjinud gumové 🙂
    Takže všem přeji hodně nadšení zkoušet nové věci. Jak vidím top 10, budu muset zrevidovat některé mé oblíbené recepty odjinud 😛
    Mějte se krásně,
    Elena

  16. Tereza says:

    Ahoj Florentinko,
    i já se přidávám s přáním všeho nejlepšího v novém roce a napadá mě, že bych ocenila nějaké recepty na indickou kuchyni. Dále jídla bezlepková a bezlaktozová (vzhledem k intolerancím v rodině). Tak jen námět, kdyby Tě zaujal ;-).
    Posílám mnoho pozitivní energie a těším se na další inspiraci!
    Tereza

  17. Kamča says:

    Hola, hola!

    Milá Flo, vše nejlepší do roku 2024, a ať jde všechno tak, jak si přeješ Co se týče receptů – já jsem v očekávání Tvé nové knížky, zasekla se v Zásilkovně. Takže tam bude určitě spousta nových receptů.

  18. Alena says:

    Krásný Nový rok všem!
    Z rekapitulace bych vypíchla recept na drobenkový koláč. Ten jsem dělala několikrát a vždycky zmizel nečekanou rychlostí! Díky moc za všechny recepty!

  19. Kristina says:

    Milá Flo, i Tobě přeji všechno dobré v novém roce, ať se Ti daří a ať je Ti hezky na světě. Nenapadá mě, co by mi mezi Tvými recepty chybělo, nevzpomínám si, že bych někdy nenašla, co jsem hledala. A nejde jen o recepty, já nejsem úplně receptový tip :-), ale taky o vysvětlování hlubších souvislostí, to na Tvém blogu já miluju nejvíc. Je tu ale něco, co by mě zajímalo. 😀 Jeden z důležitých důvodů, proč Tvůj blog ráda čtu, je, že z něj přímo září radost s vaření a čiší z něj, jak jsi v něm „u Tebe doma“ na Své Cestě. Je to pro mě, a jistě ne jen pro mě, velmi inspirující. A tak by mě zajímalo nejen, jak to celé začalo, což moc hezky píšeš ve svém medailonku i v sekci „o mně“, ale taky to, jak se stalo, že se tahle Tvoje radost stala Tvojí prací, a chápu-li to správně, také obživou? Jaké překážky ve vnějším světě i možná sama v sobě jsi musela překonat? Co Tě na počátku brzdilo, co naopak motivovalo a posouvalo kupředu? Co děláš proto, aby z toho, co se stalo prací, nevyprchala lehkost a radost? Hodně otázek. Ja vím. 😀 Měj se hezky, ať se Ti daří.

  20. Milá Florentýnko,
    já bych ocenila rychlá, jednoduchá jídla bez příloh. Taková jako v ketodietě 🙂 Nemám moc času vařit a tak mám ráda jídla, která jsou hotová cca do hodinky, s co nejméně surovinami.
    Děkuji a přeji krásný rok 2024

  21. Petra says:

    Všechno nejlepší do dalšího roku a ať se daří! Co se týče receptů, tak mi asi nic nechybí, ale mám spíš takový námět pro malinkou úpravu názvu – nešlo by upravit název kuchařky Kuchařka pro dceru na třeba Kuchařka pro dceru(syna)?

    Vím proč se to takto jmenuje, ale my co nemáme dcery, ale syny, které vylétají z hnízda, tak pořád přelepujeme 🙂 A ty komentáře od nich … 🙂

    Ale kuchařka zjevně slouží i pro úplné začátečníky, i syny i jejich začínající pokusy o vaření a snahu neumřít hlady nebo nepřijít na mizinu nákupem typu „Dáme jídlo“ …

    1. Pavel says:

      Nebo zkusit přebal knihy vytvořený milující maminkou pro svého syna. Ideálně vlastnoručně, i kdyby nebyl dokonalý… Mne osobně by to asi potěšilo více než uzlík plný buchet připravený na cestu. ? Ale ne, nadšeně bych vzal obojí.

    2. Terezie says:

      Tento nápad jsem už taky měla, je zvláštní dávat synovi knihu Kuchařka pro dceru, i když je tím myšlena dcera autorky.

  22. Milá Flo. Moc děkuji za tvé krásné vyprávění a recepty. Také přeji, ať máš tento nový rok co nejkrásnější, nejvlivnějších, prostě pohodový.
    A připojuji se k paní Aničce, to co napsala.
    Děkuji Jana

  23. Jaroslava says:

    Florentýno,
    děkuji za krásné čtení o vaření. Do roku 2024 si přeji, vytrvej a obohacuj nás o recepty a laskavá slova. Jsem starší paní, začínám být v kuchyni pohodlná, recepty v poslední době raději čtu, než vařím.

    Jarka

  24. Jitka says:

    Ahoj Flo, přeju tobě tvé rodině šťastný a radostný rok 2024 ve zdraví a pohodě a děkuji za všechny vynikající recepty, co bych si bez tebe počala. Zdraví Jitka

  25. Ivana says:

    Milá Flo, ze srdce Ti přeji vše nejlepší v novém roce. Děkuji za všechny ty čtvrtky, kdy s napětím otevírám nový mejl od Tebe. Už je to skoro závislost ?. Stejně tak ráda otevírám Tvoje knihy a i když zrovna nic neuvařím,aspoň si udělám pěknou chvilku?.

    Měj se krásně, Iva

  26. Marcela says:

    Milá Flo, zdravím v novém roce, přeji všem vše dobré, zdraví,pohodu.
    Děkuji za všechny recepty, podrobně a vtipně rozepsané.. jak už bylo psáno, receptů není nikdy dost a za mě ty rychlé a z jednoho hrnce..top ?
    Marcela

  27. Barbora says:

    Jé, šunkofleky, už vím, co bude příští týden, koupila jsem si speciální bezlepkové rýžové fleky, tak je zpracuji dle odborného postupu.

    Jinak se přimlouvám ke kvásku a ještě tu chybí i omládek. A nenašla jsem tu zmínku o papilotě.

  28. Milá Flo, moc děkuji za tvoje recepty, rady a inspiraci, jsi skvělá 🙂 A jestli si můžu něco přát, byl by to elektronický rejstřík, kde by se dalo hledat podle surovin nebo názvu nebo prostě něčeho, co si člověk pamatuje a kde by byl uveden zdroj, kde recept najít, v které kuchařce, na blogu, Instagramu, v emailu apod. Například nemůžu najít recept na kakaovou Pavlovu, mám dojem, ze jsi o ní někde psala, ale nemůžu to najít, ale třeba se pletu a byl to jiný autor. Moc děkuju a přeju všechno dobré v novém roce. Jana

    1. Lucie says:

      Za nějaký souhrnný rejstřík se také přimlouvám, hlavně tedy ten ke knížkám, kolikrát vím, že recept jsem od tebe někde viděla, ale než prolistuji všechny kuchařky zabere to spoustu času…

  29. Mirka says:

    Přeji krásný nový rok,děkuji za zajímavé recepty,a za krásné čtení

  30. Milá Flori, já Ti přeji hodně nápadů a to ze zcela zištných důvodů, ať nemusím namáhat svou hlavu. Stejně skoro všechny Tvé recepty zkouším. Jen humus a podobné dobré věci neriskuji, to by bylo na rozvod.

  31. Magdalena says:

    Zdravím do nového roku a chtěla bych poděkovat za váš blog a za všechen „společný“ čas, který jsem vloni strávila čtením a zkoušením vašich receptů. Z některých už se doma staly oblíbené hity, ke kterým se vždy ráda vracím…
    Jako máma na mateřské teď nejvíc ocením všechny rychlé a výživné recepty, které stihnu dřív než se mi vzbudí dítě?
    Přeji vše nejlepší a ať se ten letošní rok vydaří co nejvíc podle našich představ!

  32. Lenka says:

    V novém roce přeji vše nejlepší. Co se týče receptu, už jsem psala dřív, líbil by se mi podrobný recept na škubánky, aby vyšly tak jak mají a úpravu máme rádi sladké, ale i opečené slané. Tak klidně i další inspiraci k čemu využít.

  33. Božena says:

    V novém roce přeji hlavně zdraví a pevné nervy. Smekám před tvou energií.
    Strašně se líbila tvoje nová kuchařka vnučkám.
    Podle tvých kuchařek vařím pořád a díky srozumitelným postupům se vše daří.
    Dávám hlas masovým kuličkám a šunkoflekům.

  34. Věra says:

    Zdravím, milá Florentino! jsem už trochu starší děvče, celkem si se vším poradím, moc pěkných rad jsem ale přesto od Tebe načerpala, zvláště oceňuji polopatické rady (polopatičnost celkem vyžaduji, neb rady polovičaté pouze hladí ego rádce). Teď před vánoci se v mé kuchyni ocitla jelení laň, celkem skoro vše putovalo zatím do mrazáku a tak bych ocenila rady zvěřinové (nepodívala jsem se ale, máš=li i takové recepty už zařazené).No a na příště mám slíbeného mladého kance – tak to bych se taky ráda poučila, jak vyrazit rodině u stolu dech nad plným mňam talířem. Vše nejlepší v novém roce, Zdraví Věra

  35. Kamka says:

    Dobrý deň,
    pozdravujem a pripájam sa k prianiam všetkého dobrého.
    Privítala by som minútkové panvičkové recepty, keď človek potrebuje rýchlo niečo uvariť.
    Páčili by sa mi aj nejaké čínske a hlavne indické minútkové recepty. Indická kuchyňa je výborná.
    Neustále hľadám ktorý recept v ktorej knihe je, tak možno ak by sa dalo pri receptoch na webe aj označiť knihu, v ktorej je uverejnený?
    Vaše recepty sú skvelé, veľmi rada ich varím a namotala som na nich aj niekoľko kamarátok 🙂
    Ďakujem.

  36. Alena says:

    Ahoj, Flo 🙂 připojuji se k přání jedné paní (snad Terezka?). Mezi dětmi přibývá mnoho těch, které mají různé alergie nebo trpí intolerancí na nějakou složku potravy. I já mám dvě vnučky, které mají problémy s laktózou.
    Přeji hodně zdraví celé rodině a hodně nových nápadů 🙂

  37. Eva Forgáčová says:

    Milá Flo,
    přeji také vše dobré v novém roce a děkuji za tyto pěkné články na vašem blogu. Rady využívám nejen já, ale i má dcera a snacha. Proto ode mne již dříve dostaly vaši Kuchařku pro dceru a i letos pod stromkem našly vaši kuchařku ?. Moje vnučka má silnou alergii na mléko (mléčnou bilkovinu), proto bych uvítala recepty s tímto omezením.
    Zdravím
    Eva

  38. Hodně zdraví, dobrých nápadů a receptů. U nás všechny dnešní recepty letí. Nejvíce šunkofleky a piškotová roláda. Díky ti, Eva.

  39. ahoj Flo, v novém roce hlavně zdraví pro všechny, pohodu, štěstí a radost z dětí a vnoučat.
    K přehledu jídel vypíchnu šunkofleky a rolády, at sladké nebo slané či masové.
    Přiklonila bych se k tomu, jak zařadit ořechy všeho druhu do jídel ne jen sladkých.
    přeji všem krásné zimní dny.

  40. Lucie says:

    Ahoj Flo,
    Popravdě tajně doufám, že se někdy dočkám podrobného receptu na smažák… Jsem si jistá, že celá rodina by to ocenila. Myslela jsem si, ze na tom není co zkazit, ale postupem času jsem zjistila, ze je to velká alchymie – aby to nevyteklo, aby to po rozkrojení nebylo tuhé… A kdyby na to třeba navazovala obalovaná niva či olomoucké tvarůžky… vůbec bych se nezlobila ?

  41. Jana Velešíková says:

    Milá Florentýno!
    Přeji Tobě i Tvé rodině všechno nejlepší v novém roce, pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a úspěchů.
    Těším se na další nové recepty.
    Jana

  42. Libuše says:

    Přeji vám všem krásný pohodový rok 2024 prožívaný ve zdraví a spokojeném zažívání.
    Preferuji jídla jednoduchá a zdravá, nic složitého. Jani, právě v tvých receptech se mi líbí spolehlivé rozpisy pracovního postupu.
    Bytostně nesnáším, když někdo navrhne vaření či pečení s použitím mandarinkové marmelády. Neříkám, že nemůže být dobrá, ale v našich končinách zpracováváme domácí produkty, což je rybíz, meruňky, broskve, višně, třešně, jablka, hrušky, švestky.
    A o to více se za ně přimlouvám, když nejsou výkupny ovoce, a celou úrodu musíme zpracovat ve svých domácnostech.
    Čím jsem starší, tím se vracím ke svým osvědčeným receptům. Uvědomuji si, že málo využívám zelí dušené s masem či smetanou apod. Nějak jsme se tomu v rodině vyhnuli, ale docela ráda bych se přiklonila k podobným typům receptů.
    Nedávno jsem vařila bramborovou máčku podle manželovy maminky, a recept jsem propojila návodem na Hodolanskou omáčku. Moji strávníci byli velmi spokojeni chutí, kterou jsem docílila. A přitom jídlo není ani tak nákladné, ani složité.
    Přeji všem vše dobré.

  43. Miroslava says:

    Vaření jako povinnost mě stresovalo. Na vaření jako zábavu s Florentýnou se těším a na výsledný pokrm od Florentýny se těší i můj muž, který jinak celý život odmítal jinou, než vlastní zkušeností osvědčenou recepturu. Moc oba děkujeme, přejeme ať se nadále daří a všem ve skupině přejeme rok plný zdraví, lásky, dobré vůle a dobrého papání ❤️✨?

  44. Katarína says:

    Milá Florentýno, do Nového roku Ti přeji hlavně plnou nůši zdraví , stále hodně kuchařských nápadů a ať se ti daří a jsi spokojená.
    Dnešní email mne potěšil zejména proto, že zítra se chystám udělat šunkofleky a Tvoje rada, jak na nadýchané šunkofleky mi přišla velmi vhod a zítra to hned využiju. Moc děkuji.

  45. Marie says:

    Milá Florentýnko.
    Přeji v roce 2024, hodně zdravíčka celé rodině, hodně úžasných receptů, skvělých nápadů a splnění nějakých těch přáníček.Jestli by bylo možné,byla bych moc ráda za radu,jak kombinovat pomazánky na chlebíčky s přízdobama.Co se ke které pomazánce nejvíc hodí.DěkujiMC

  46. Oldřiška says:

    Milá Flo, přeji Tobě a celé Tvé rodině pevné zdraví, spokojenost a pohodu v duši.

  47. Milá Florentýno, přeju pohodový, šťastný rok 2024 a děkuju za to, co děláš! Nejsem žádná zapálená kuchařka, ale využila jsem už pěkných pár tvých receptů. Líbí se mi ta teorie před vlastním receptem a vysvětlení, proč a jak se co děje, líbí se mi tvůj vtipný a chytrý styl psaní. At tě to stále baví, nás = čtenáře to baví určitě! Zdraví tě Jana.

  48. Zuzka says:

    Ahoj Jani. Děkuji za zaslané recepty pro další rok. Před 2 dny jsem udělala šunkofleky podle Tvého návodu a neměly chybu. Jiné už dělat nebudu.
    Přeji Tobě i celé Tvé rodině klidný,zdravý a pohodový rok 2024. Zdravím a děkuji.

  49. Renata says:

    Milá Florentýnko, do nového roku ti přeji nejen zdraví (to nejvíc), ale taky aby studnice tvých nápadů nikdy nevyschla. Už jsem toho vyzkoušela hodně a je těžké vybrat, ale nejvíc mě oslovila polévka z čerstvých rajčat (když se předtím opečou v troubě). Dokonce si ji zavařuji na zimu, to už sice nejsou čerstvá rajčata, ale jako rychlovka je to boží. A drobenkový koláč je top. Potěšily by mě recepty bez laktózy, jelikož mi dělá problém.
    Díky za všechny dosavadní recepty a měj se fanfárově.
    Renata

  50. Zdravím a přeji do nového roku jen to dobré, vše ať se daří a všichni ať jste zdrávi. Chtěla bych poděkovat za poslední knihu Čekání na jaro, kterou jsem dostala jako vánoční dárek od dcery. Je plná moc dobrých receptů a těším se na jejich vyzkoušení. Přeji hodně dalších inspirací pro vaření, pečení, smažení atd. vždy se těším ve čtvrtek na další recepty. Iva

  51. Karel Libušák says:

    Všem tady i naší milované Florentýně to nejlepší do nového roku a spoustu perfektních nápadů. Jeden z receptů, který mne oslovil nejvíc je i tady v přehledu. Je to fazolová polévka. Už jsem pár fazolových polévek vyzkoušel. Suroviny jsou stále dokola stejné: fazole a nějaké to vepřové maso a koření a … Jenže teprve tahle mne oslovila a bez odmlouvání ji snědla i naše rodina, která jinak luštěninám moc nefandí. Co bych rád viděl já jsou nějaké recepty s opečeným/smaženým/pečeným sýrem. Ne nutně klasický smažený eidam v trojobalu. Ten celkem zvládám a dá se jíst. Ne zapečené cokoli se sýrem. Mám už některé recepty vyzkoušené a funguje to. Opakovaně. Netrvám na konkrétním sýru, rád vyzkouším něco nového.

  52. Vladimír Hejtmánek says:

    Ahoj Flo,

    moc bych stál o nějaké souhrnné dílko o koření, jak co kořenit a co rozhodně ne. Prostě zásadní věci.
    Mnoho zdaru přeje
    Vláďa H.

  53. Hodně zdraví v novém roce. Z uvedených receptů jsem vyzkoušela pětku, osmičku a desítku, vše k velké spokojenosti. Sleduji i jiné blogy, ale taková beletrie se jinde nenajde. Čtu se zatajeným dechem hlavně tu „omáčku“.
    Díky, že mohu být jednou z vyvolených a dostávat recepty každý čtvrtek.
    Jana

  54. Zdenka says:

    Také se připojuji s přáním všeho dobrého do Nového roku a Tobě Flo a všem hodně zdraví. Jsem ráda,že vždy když něco hledám ohledně vaření a receptů tak najdu zde. Možná bych uvítala více receptů na jídlo z jednoho hrnce nebo pekáče, protože když se mi sejde celá rodina,je to jako nájezd kobylek a potom vítězí šunkofleky. Moc děkuji za to , že jsi :⁠-⁠)

  55. Alena says:

    Pohodový nový rok pro všechny! Moc děkuji za recepty a milé povídání k nim. Nešlo by v přehledu článků od ledna 2014 vypsat namísto počtu názvy samotných jídel? Hned bych našla to, co jsem si v minulosti říkala, že to někdy zkusím, a pak jsem na to zapomněla.

  56. Pavla says:

    Milá Florentýno,
    mnoho díků za kuchyňskou inspiraci, stále se od Tebe učím, i když už jsem ve věku, kdy se leckde platí snížené vstupné.
    V nadcházejícím roce Ti přeji hodně štěstí a zdraví, ať všechno vychází podle Tvých přání a záměrů. A ať se svět kolem nás dá trochu do pořádku…

  57. Milá Flóry. Také se připojují s přáním všeho dobrého nejen Tobě, ale i všem tady. Líbí se mi, že toto je opravdu milé fórum, kde nikdo nikoho nenapadá, není hrubý a všichni se navzájem chovají slušně a vstřícně. To je bohužel dnes vzácné.
    A teď moje malá připomínka, nebo raději návrh. Jsem už starší ročník a jsem sama. Uvítala bych nápady, kdy z výchozí suroviny můžeš vyrobit různé obměny. Kdy při jednom vaření máš základ na různá jídla. Určitě mi rozumíš, jak to myslím a kam tím směřují ?. Opatruj se a dobrý rok.
    Eva

  58. Lenka says:

    Milá Florentýno, děkuji tisíckrát za všechny tvoje rady, jsi vždy moje první a poslední záchrana při vaření a pečení. Přeju ti vše dobré a zdravé do nového roku a těším se na všechno další od tebe ❤️

  59. Drahomíra says:

    Ahoj Flo , jak je vidět , staré dobré šunkofleky to vyhrály na celé čáře . Kdybys měla v repertoáru ještě nějaký ten starý ,až prastarý recept , to by bylo super .
    Pohodový a klidný celý rok přeju ,hlavně bez přemíry stresu .
    A moc děkuji ,že jsi ! Drahomíra

  60. Jarka says:

    Milá Florentýno, jsem už postarší, tak vaření jsem si užila dost a dost. Už příliš neexperimentuji, ale občas se mi stává, že u jídla, které jsem vařila už mnohokrát, si najednou nejsem jistá, jestli tam dávám ty správné suroviny a jestli správně postupuji. V tu chvíli už lovím v tabletu a porovnávám různé recepty. Ty Tvoje jsou bezpečně nejlepší, protože jsou krásně podrobné a mají hlavu a patu. Moc za ně děkuji.
    Přeji Ti šťastný nadcházející rok a hodně úspěchů v Tvém snažení.

  61. Hanka says:

    Milá Florentýno, přeji vše nejlepší v novém roce!
    Váš web s recepty jsem objevila až v pozdějším věku, tedy už nejsem dávno ? ve věku dcery a už s x-letými zkušenostmi s vařením, ale jsem nadšená , co jsem se dozvěděla nového, včetně vašich vychytávek! Uvítala bych více receptů na bezmasá jídla, pokud možno “slaná , tedy bez cukru”.
    Děkuji, ať se Vám vše daří!

  62. Iveta says:

    Ahoj Flo
    Přeji ti hodně zdraví a pohody do dalšího roku a dalších zajímavých receptů s novou inspirací. Iveta

  63. Martin Prokop says:

    Ano.. nejvíckrát jsem si otevřel:

    Palačinky..
    Nejlepší pečeni na světě..
    Nejlepší Čínu aneb univerzální recept na „nudlišky“ a vlastně i extratenké bifteky.
    Na štědrý den došlo na vážení a měření Krupičky – s výsledkem, že jí příště udělám dvakrát tolik.

    Teďka studuju „Čekání na jaro“ 🙂

    A největší úspěch byl, když jsem vyzpovídal nejstarší občanku městečka a vymámil z ní recept na místní geniální starosvětské Pagáčky. Ten recept má brutalitu lahodné kuchyně našich stařenek:

    Škvarkový pagáček tlumačovský – babička Pohádka
    Hladká mouka, trocha soli (maličko ml. kmína a pepř) se zpracují důkladně se sádlem. (bez vajec, kvasnic nebo prášku do pečiva) Možno přidat mlíka, smetany nebo kyšky. Těsto se skládá a mastí a prosypává nasekanými škvarky. Vytvoříme bochánky – aby nebyly připečené rohy. Necháme odležet a pečeme zvesela..

    1. Nadja says:

      Prosím, mohu dostat recept, alespoň orientační váhy?

  64. Víťa says:

    Ahoj Flo,
    Díky za všechny recepty během roku. Za mě je best of best Hamburgerové bulky. To je fakt majstrštyk.
    Přeji ať se Ti daří ve všech směrech Tvého života.
    Co se tyče námětu na recept, nebo přání co bych rád se naučil v roce 2024: rad bych uměl upéct pravý “chorvatský chléb”. Ten extrémně nadychaný, s křupavou kůrkou… Tvrdí se, že to u nás nejde, že je to nadmořskou výškou a že těsto koně jinak v 0 mnm než třeba zde v ČR (200-400 mnm). Čert ví, kde je pravda.
    Víťa.

  65. Gabriela Ridlova says:

    Ahoj Florentyno,

    moc dekuji za tve recepty a clanky!
    Rada bych videla vice sezonich receptu z lustenin.

    At se ti v roce 2024 vse dobre dari.

    Gabri

  66. Nadja says:

    Milá Flo,
    přeji Tobě, Tvé rodině, ale i všem ostatním zde 366 pohodových dní v tomto roce, hodně štěstí, spokojenosti a hlavně zdraví. Ať se vše daří.

    Ráda čtu Tvé recepty, hlavně tu „omáčku“ k nim a vždy se těším na čtvrtek. Uvítala bych nějaké recepty pro DIA a také moje oblíbené Kardinálovy řezy – lehoučký moučník, který by možná uvítali ostatní.

  67. Kateřina says:

    Pelmeně! A s různými náplněmi, prosím.?

  68. Jana Pavlová says:

    Dobrý den, milá Flo,
    Přeji krásný a zdravý rok 2024 a v něm spoustu nové inspirace.
    Myslím, že by se hodil nějaký kousek z regionální kuchyně, např. z Vysočiny nebo Horácka.
    Mně třeba vždy udivuje, jak moje babičky dělaly pecivalky, bramborové pekáče nebo kynuté buchty, ale každá vše od oka, v kamnech se topilo siskami a dřevem, prostě takové kuchařské umění už nedozenu.
    Přeji všem, ať nám to vaří 366 dní roku 24 skvěle.
    Jana Pavlová

  69. Blanka C. says:

    Mila Florentynko,
    Take se pripojuji s pranim vseho dobreho a zdravi po cely rok 2024 Tobe a vsem na tomto blogu.
    Sunkofleky a piskotova rolada jsou u nas vzdycky s nadsenim vitane ale maji tu nemilou vlastnost, ze velmi rychle zmizi…
    A moje prani? Nikdy jsem nemela moc rada lusteniny, mozna nejaky tvuj recept mi pomuze k nim najit cestu.

  70. Ludmila says:

    Milá Flo, protože jsem už hrdou majitelkou několika tvých publikací, tak mi výše uváděné recepty nepřijdou neznámé, ale rozhodně musím šlápnout do kultury a taková piškotová roláda může být výzva. Jinak žádná očekávání a předsevzetí nemám, vždy jen doufám, že nový rok nepřinese moc pohrom a karambolů (a to i těch v kuchyni). Co je pro mě teď asi takové aktuální, jsou drobné dobrůtky pro spolužáky v MŠ, kam chodí dcera a stále se tam něco slaví a všichni něco od maminek dostávají. Upřímně se mi to moc nelíbí, ale je mi jasné, že se do toho kolotoče musím nějak zapojit.
    Přeji hodně zdraví a inspirace i v tom letošním roce.

  71. Terezie says:

    Také já přeju všechno nejlepší v novém roce a pokud jde o další recepty, přimlouvám se za kváskový chleba. Plánuju se do něj pustit, už jsem si koupila nový pekáč s poklopem, něco nastudovala na internetu, ale shrnutí různých informací na domácí výrobu kvásku a pečení kváskového chleba od Tebe by bylo super.

  72. vašek says:

    Přeji také vše nejlepší v začínajícím roce a hodně sil do pokračování ve skvělé práci.
    I můj ignorantský pubertální synek ví, kdo je Florentýna a dožaduje se svých oblíbených receptů z těchto stránek.
    Mezi ty nejoblíbenější se vedle, v očích teenagera, bezkonkurenční pizzy řadí vichyssoise, dušené hovězí plátky, koprovka, buchty a buchtičky s krémem, jehněčí kotlety, nebo loupáky a tak mohl bych pokračovat.
    Pokud se týká tipů na recepty pro letošní rok, rád bych se dočetl o využití topinamburů. Kdysi jsem našel skvělý recept na polévku, sám sem si jeden recept vytvořil, ale ostatní nalezené varianty zpracování mě nějak nenadchly. Rád bych si v tomto směru rozšířil sortiment.

  73. Lenka says:

    Milá Florentýno, děkuji za báječné recepty, neb když vařím podle Tvých kuchařek, tak i můj mlsný tatínek baští až se olizuje 🙂
    Přeji Ti krásný rok 2024.
    Do receptů by se mi hodilo doplnit např. nějaké polévky, které budou hlavním jídlem.
    Lenka

  74. Lenka Frejvaldova says:

    Milá Florentýno,

    děkuji za celoroční zasílání receptů. Ačkoliv už vařím dlouho, ve tvých receptech najdu něco nového, třeba jenom proč se postupy dělají právě tak. Zároveň, když potřebuji si najít jakýkoliv recept na netu, nejprve hledám u tebe.

    Přeji ti do nového roku nejenom pevné zdraví, ale i hodně inspirace a těším se na další recepty od tebe.

    Lenka

  75. Milá Florentýno,
    do nového roku přeji hodně zdraví a mnoho nápadů. Moc si užívám a snažím se vařit podle Tvých receptů,které nemají chybu.
    Jsem důchodkyně letos 70let.
    Po delší době se zase učím vše od začátku a věř,že jediné jídlo neuvařím bez Tvého receptu.
    Budu ted dělat šunkofleky,snad to zvládnu. Psát už taky umím,jen mluvení jde špatně.
    Měj se kouzelně Tvá věrná kamarádka Hanka.

  76. Hana Balšánková says:

    Skvělé vaření. Líbí se mi Váš přístup, jak vše důkladně vysvětlujete. Každý recept dělaný z Vaší kuchařky nebo z webových stránek je vynikající. Naposledy jsem dělala sádlovky, jak tmavé tak i světlé. Rodina si je nemohla vynachválit. Děkuji za vaši práci 🙂

  77. Franta says:

    Také přeji Flo a všem ostatním, do nového roku, vše nejlepší a hodně zdraví. To ostatní si buď koupíme, nebo to nepotřebujeme.

    Florentýnko, chceš typ na další recepty. To je těžké, neboť všechny zajímavé jsi už publikovala. Možná trochu „zabrousit“ k některým zahraničním receptům. Ale jen Tebou vyzkoušené a s podrobným komentářem. Tak, jak to umíš jen ty.
    Případně vyzkoušet některá jídla našich předků. Chápu, že to není jednoduchý úkol.

  78. Jarča says:

    Pohodový nový rok 2024 všem.
    Milá Flo, na Vánoce jsem uvařila Tvé Baileys a se snachou jsme ho zdolaly. Protože máme rády čokoládu více procentní, dala jsem 90 a bylo super.
    Na zítra už jsem slíbila pizzu ? vnoučata ji milují. A Tvoji novou knížku jsem koupila kolegyni na nové začátky. Moc děkuji za inspirace. Jarča

  79. Irena says:

    Zdravím všechny a přeji vše v novém roce hlavně hodně zdraví a pohody. Těším se na plno nových receptů a ráda bych uvítala, něco z cuket, kuřecích a krůtích prsou a vepřové panenky, nějaké dietní jídla 🙂

  80. Vlasta 3 says:

    Milá Flo, přeji všem vše dobré v novém roce! Často vařím a peču podle Tvých receptů. O svátcích jsem dostala velkou pochvalu za játrové knedlíčky, piškotovou roládu, humus a 5 druhů cukroví, vše podle Tvých receptů! A bez krupicové kaše se neobejde žádná návštěva mé vnučky. Díky za recepty a ať se daří ve všem!

  81. Šárka says:

    Dobrý den, když nevím, jak něco uvařit, hledám recept vždy nejdřív u vás. Protože vysvětlujete. A jak pochopím princip, je všechno lehčí. Od přečtení vašeho receptu na bramborové knedlíky, potažmo těsto, se mi už vždycky povedly. Díky!
    Z loňských top se u nás doma natrvalo zabydlela fazolová polévka a šunkofleky.
    Vaše recepty doporučuji už i své nejstarší dceři, mnohé jí dovedu vysvětlit díky vám.
    Mám dva recepty, které bych si ráda přečetla:
    Krkonošské kyselo z chlebového těsta/kvásku s osmaženými vejci. A polské pierogi, ideálně s několika typy slané náplně.

  82. Květoslava says:

    Milá Florentýnko.
    Nejprve ti přeji hlavně hodně zdraví, lásky a štěstí v novém roce.
    Každý týden se těším na nový příspěvek,
    Mne by potěšilo, kdyby ses tak poutavě, jak to umíš jen ty, rozepsala o pečení chleba.
    Ještě jednou děkuji za recepty.

  83. Věrka says:

    Milá Flo, též se připojuji k povzbuzení v tvé práci i osobním životním změnám. Moc mě bavíš. Díky.
    A co bych uvítala? Určitě vymyslíš nějaký přehledný a jednoduchý rejstřík nebo přehled tvých receptů. Jde mi o toto : představ si situaci, kdy dělám nehty své klientce. Jede konverzace, co a jak udělat či uvařit a já říkám „znáš Florentýnu a Kuchařku pro dceru?“ A ona, že ne. A teď beru mobil a potřebuji co nejrychleji najít konkrétní recepis. Googlím jak vzteká, nemám na to čas, nevím přesně tvůj název…. asi tak nějak to u mě probíhá…a i když hledám něco již staršího data doma, jsem na tom podobně. Seznam po měsících, který je na blogu pod články mi nevyhovuje. Vlastním všechny tvoje kuchařky, díky za ně, ale ty si spíš čtu jako knížku. Divný, vím… Ty určitě víš, o co mi jde.
    Tak to je asi jediný můj požadavek či připomínka k blogu.
    Měj krásný život a ať se ti daří.
    Věrka

  84. Milá Flo
    Přeji úspěšný rok 2024, přeji hlavně pevné zdravíčko.
    Děkuji za tvůj blog.Vždy když potřebuju inspiraci, nápad tak vím kde hledat ◉⁠‿⁠◉
    Nic konkrétního mě asi nenapadá, co by se dalo vylepšit v tvém blogu,tak nějak vždycky najdu to co hledám.
    Děkuji za Tvé recepty a dobré rady
    Jana

  85. jaroslav says:

    Přeji hlavně štěstí – pokud to bude, tak bude vše ostatní ahoj !

  86. Jarka says:

    Milá Florentýno,
    přeji hodně zdraví, lásky a pohody v tomto roce. Vždy se těším na každý Tvůj příspěvek, a hrozně se mi líbí jak krásně dovedeš každý recept popsat. Přimlouvám se jako paní Květoslava o podrobný popis pečení domácího chleba. Jarka

  87. Hanka says:

    Milá Flo,
    na vašich stránkách se mi líbí, jak máte krásně vysvětleny potřebné souvislosti, co, jak a proč dělat, to já prostě potřebuji.
    Přimlouvala bych se za kváskový chléb, to mě láká a zatím si netroufám.
    Co mi chybí na vašich stránkách – špatně se mi hledá v receptech, chtělo by to nějaké vyhledávání. Přece jen je jich tam už hodně a pokud něco potřebuji, musím projít seznam všech.
    Přeji hodně podařených receptů.
    Hanka

  88. Martina says:

    Milá Florentýno,

    Děkuju za velmi milé přání k novému roku.
    Přeji Ti hodně pohodových dnů, hodně zdraví a kolem sebe hodně přátel.
    Tvoje recepty jsou úžasné, inspirativní. Moc ráda podle nich vařím, vše se povede.
    Mám všechny Tvoje kuchařky, včetně té nové a chystám se podle ní vařit.
    Každý týden čekám na Tvoje čtvrteční noviny a pokud budeš pokračovat budu moc ráda.

    Krásný víkend
    Martina

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close