Zeleninový flan, kterým překvapíte nejen sebe

Název zeleninový flan jsem si pro tento recept dovolila nepřekládat, neboť to jednak dost dobře nejde a jednak by zeleninový pudink vařený v páře nejspíš neznělo tak přitažlivě. Možná ještě tak vegetariánská paštika (neplést si prosím s veganskou, na tu nemůže aspirovat). Titulky prodávají a tak mi tedy odpusťte. Pokusím se vás uchlácholit víc než uspokojivým receptem.

Abych k vám byla hned zpočátku upřímná, pojmenování zeleninový flan zní sice honosně, skoro jako by vypadl z jídelního lísku těch nejlepších restaurací, ale ve skutečnosti na něj stačí pouhé dvě suroviny – kousek zeleniny a pár kousků vajec.

Prostě suroviny rozhodně luxusní nejsou, takže pokud z obyčejných záležitostí chcete udělat něco extra, budete k tomu muset přidat trochu práce a kuchařských vědomostí.

Recept na zeleninový flan

Stručně by se dal recept na zeleninový flan popsat takto:

  1. Z vychladlé uvařené zeleniny (nejlepší jsou samozřejmě zbytky ze včerejška) udělejte pyré.
  2. Do pyré jedno po druhém zašlehejte celá vejce.
  3. Vzniklou řídkou hmotu rozdělte do máslem vymazaných formiček.
  4. Naplněné formičky uvařte v páře, stačí jim 15-20 minut.
  5. Vyklopte a podávejte – jako přílohu, jako předkrm, jako součást salátu, jako nezvyklý doprovod ke grilování a tak podobně.

Dávkování surovin

Na čtyři malé předkrmové porce vám bude stačit 300 g doměkka uvařené zeleniny a 3 vejce. K tomu ještě velká špetka soli a lžička másla na vymazání formiček.

Poměr je to snadno zapamatovatelný, pokud byste chtěli porce ještě o fous zvětšit, můžete vzít 400 g zeleniny a 4 vejce, čili 100 g + 1 vejce na osobu.

Asi tušíte, že možnosti jsou tu vážně neomezené a že základní recept obměníte nejen druhem použité zeleniny (květák, brokolice, mrkev, petržel, cuketa, dýně, špenát a spol.), ale také přizváním různých druhů koření a bylinek.

Zeleninový flan taky snese lehkou příměs sýra nebo smetany.

Vaření zeleniny

Na uvaření zeleniny není nic složitého, prostě ji očistíte, nakrájíte na kostičky, vložíte do osolené vody, přivedete k varu a vaříte doměkka, což obvykle netrvá déle než 15 minut.

Po vychladnutí zeleninu scedíte, vodu z vaření pro jistotu zachytíte a zeleninu rozmixujete v robotu, přičemž si vypomůžete jednou až dvěma lžícemi vody z vaření nebo smetanou. Ponorný mixér zeleninu bez tekutiny rozmixovat na pyré nezvládne, tak se vyhněte zbytečnému stresu a vůbec ho nevytahujte.

Nemusíte se trápit s rozmixováním zcela dohladka, protože po přidání vajec směs zřídne a vám se podaří zbavit ji zbývajících hrubých kousků. Pokud ne, vždycky je tu starý dobrý cedník.

Jediný zádrhel nastává u zelených druhů zeleniny, které dlouhým vařením mění barvu dohněda, například špenát, kapusta nebo brokolice. Pokud jim chcete zachovat svěží zelenou, bezpodmínečně je vařte jen nejkratší možnou dobu potřebnou na změknutí a pak je nemilosrdně šokem zchlaďte ve velkém množství studené nebo raději dokonce ledové vody.

zeleninový flan z mrkve

Vaření zeleninového flanu v páře

Tohle je ta nejzábavnější část z celého receptu, protože rozmixovat kus vařené mrkve s vejci dovede každý.

Zeleninový flan se dá upéct v mírně rozehřáté troubě ve vodní lázni, nebo si můžete čekání na tenhle zázrak zkrátit vařením v hrnci s pokličkou.

Do hrnce nalijte asi 3 cm vody na výšku a přiveďte k varu. Jakmile voda vře, ztlumte příkon plotýnky téměř na minimum a opatrně do hrnce naskládejte naplněné formičky. Voda by jim měla sahat zhruba do poloviny výšky.

Hrnec zakryjte pokličkou a zvolna vařte skoro bez viditelného varu 20 minut. Poté odstavte, nechte 2 minuty odpočinout stále zakryté pokličkou a následně vyklopte rovnou na talíře.

Uvařený flan působí na dotek podobně jako vaječná omeleta, je křehce měkký, ale přitom pružný a rozhodně ne bahnitý. Při správném uvaření flan nabude a vystoupí téměř k hornímu okraji formiček, dokonce může na povrchu lehce popraskat, ale to nevadí, protože horní strana stejně přijde na talíři dolů.

Vyklouznutí z formiček jde téměř samo, případně si můžete trochu pomoci tím, že okraje objedete nožem.

Jak zeleninový flan servírovat

Jako hlavní chod zeleninový flan moc neobstojí, ještě tak možná v doprovodu s pořádným salátem.

Flan se hodí všude tam, kde je třeba efektní teplý zeleninový předkrm nebo netradiční příloha k masu.

Rozhodně uděláte dobře, když ho doplníte něčím pikantním a něčím křupavým. Snese jak výraznou studenou omáčku, tak kousek čerstvé křupavé zeleniny včetně salátových listů, protože sám o sobě je velmi jemný, hedvábný, s decentní chutní. Určitě k sobě na talíři uvítá nějaký kontrast, a to jak chuťový, tak v konzistenci. Za minimum bych považovala ochucenou zakysanou smetanu nebo ochucený jogurt.

A teď už je to jen na vás.

 

Zeleninový flan – mrkvový

Množství: 4 předkrmové porce

Zeleninový flan – mrkvový

Suroviny

  • 300 g vařené mrkve
  • 3 celá vejce
  • 2 g soli (velká špetka) + špetka soli na uvaření mrkve
  • 1 lžička másla

Postup

  1. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na kostičky, zalijte studenou vodou se špetkou soli tak, aby voda dosahovala těsně k povrchu mrkve a přiveďte k varu. Uvařte doměkka, zhruba 15 minut. Nechte vychladnout.
  2. Mrkev slijte, vodu z vaření zachyťte. V kuchyňském robotu vařenou mrkev rozmixujte co nejvíc dohladka, vypomozte si jednou až dvěma lžícemi vody, ale s tekutinou to nepřehánějte. Na dokonalost úplně nehleďte. Výsledkem by mělo být něco jako mrkvové pyré.
  3. K rozmixované mrkvi postupně jedno po druhém přidejte vejce a pokaždé dobře promixujte. Osolte a znovu krátce promixujte.
  4. Hrnečky na kávu nebo malé keramické jednoporcové misky vymažte studeným máslem. Rozdělte do nich rozmixovanou zeleninovo-vaječnou směs, měla by sahat zhruba do dvou třetin až tří čtvrtin výšky formiček, ale ne víc. Formičkami zlehka klepněte o kuchyňskou linku, aby případné velké bublinky vzduchu mohly opustit směs.
  5. V hrnci, do kterého se mohou pohodlně vejít všechny naplněné formičky, přiveďte k varu zhruba tři výškové centimetry vody. Jakmile voda začne vřít, ztlumte výkon plotýnky skoro na minimum a do vody opatrně naskládejte formičky. Přikryjte pokličkou a opatrně bez velkého viditelného varu a bublání vařte 20 minut.
  6. Po uvaření by měla zeleninová směs vystoupat téměř k hornímu okraji formiček a na dotyk působit sice měkce, ale pružně. Hrnec odstavte, nechte zakrytý a počkejte 2 minuty. Poté formičky vyjměte a zeleninový flan vyklopte na připravené servírovací talíře.

 

Zapojte se do diskuze

  1. 200, je to možné? Je opravdu co slavit, tak do toho. Zajímavý recept, bude určitě i dobrý, musím vyzkoušet. Krásný čtvrtek všem.

  2. Jana Kepková says:

    Vypadá to dobře, určitě to vyzkouším.mějte se hezky

  3. Gratulace… a poděkování… :).
    Ráda zkusím… :

  4. Paráda, úrčo zkusím. Pozítří mi je 62, tak další dvojka. A zaleju to tou pálivou omajdou. To bude žůžo … :-))) Díky

  5. Ivana St. says:

    Zrovna jsem nevěděla co se zbylou mrkví. Těším se na vyzkoušení receptu.

  6. Vladimír says:

    Rád čtu Kuchařku pro ceru , ale vzhledem k mému prodělanému kolapsu využívám zeleninu k léčení samozřejmě převážně syrovou , protože jakýkoliv tepelný zásah z ní dělá pro organismus nepoužitelnou hmotu obzvláště třeba u zázračné brokolice a i u fantastické mrkve spojené s celerem . Vařená zelenina se musí sníst pokud možno ihned , protože po delším stání se mění v kyselinotvornou hmotu škodící organismu .
    Tyto věci samozřejmě patří do úplně jiné diskuze , ale rozhodl jsem to napsat , když jsem si přečetl příspěvek stejně starého Ivoše , kterému bych velice rád doporučil půlroční zeleninovoovocnou kůrů , ale jen v syrovém stavu a i třeba vše ve šťávách s tvrdým omezením cukru , pečiva a masa . Pokud to Ivoši vydržíš měsíc a půl , tak určitě zjistíš pozitivní věci ve svém těle . Než začneš , tak si udělej rozbor s kapky krve a potom za půl roku a budeš překvapen . Mezitím si najdi patřičnou literaturu na samostudium .
    Jinak zdravím všechny příznivce zeleniny a ovoce .
    Vladimír

  7. Ahoj Flo,

    luxusní nejen název ale i vzhled a jednoduchý recept. A při trochu okořenění určitě i chuť. Jako „králík“, závislý na zelenině ho ráda využiju na přílohu (knedlíky opravdu nemusím…) ale hlavně do maminky, která je momentálně (86 let) bez zubů, dostanu zeleninu. Jsem opravdu nadšená a hned o víkendu ozkouším – mám doma brokolici.

  8. Zitra vyzkousim, zajímavý a jednoduchý! Díky moc.

  9. Florentýnko,dobrý a ještě lepší dobrý den,nemůžu nenapsat,že dvojky a k tomu dvě mě provází v životě v tom dobrém,už narození 22.ve společnosti Meryl Streep a Heleny Třeštíkové je mi velkým potěšením a tak vám děkuji za rozšíření príma zážitků ,i když chuťových,ale docela v životě hoodně důležitým.Máte moje sympatie ,že mi to jen potvrzujete.Zdraví vás Oli a velký dík.

  10. Skvělá Flo, i já se připojuji s gratulací. Recept určitě vyzkouším co nejdříve. Jen bych se ráda zeptala, jestli by chutnala i směs dvou nebo více druhů zeleniny, případně jaké (napadá mě např. mrkev s květákem). Zkoušela jsi něco takového?

  11. Krista says:

    Dá se to servírovat i studené ?

    1. Dá, ale poněkud to ztrácí své kouzlo.

  12. Alena Svobodová says:

    Florentýnko,to je zajímavá příloha. Mrkev milujeme na všechny způsoby a já ještě mám ráda brokolici,ale tu ostatním členům rodiny nijak nevnucuji,ještě tak jako placičky co se tváří jako květákové. To by maminka asi snědla. Mrkvové přílohy jí nevadí. Tak jdu kout železo dokud je žhavé. Flan je pro mě novinka a to mám ráda. Taky jsem dvojková – narozeniny mám 22. A vnuk má svátek zrovna dnes ,tedy 22.2. Ahoj Alča

  13. Ahojky Flo, určitě oba recepty vyzkouším, ale jak ten čas letí. Děkuji moc Zdena

  14. Monika says:

    Gratuluji k 200, a děkuji za krásné recepty

  15. Milá Florentýnko,

    Dovol mi, abych se mohla připojit a zařadit mezi Tvé příznivce a blahopřeji ke skvělému receptu . Určitě ho vyzkouším ! Jsi skvělá !

  16. Ahoj Flo,
    díky za zajímavý recept. Chtěla bych se zeptat, jestli by se flan dal uvařit i v parním hrnci. Mám hrnec už dlouho doma, ale popravdě ho skoro vůbec nepoužívám, neumím s ním pořádně zacházet a ani neznám žádné vhodné recepty. Manžel pořád nadává, že to doma jen zavazí. Tohle se jeví jako případný vhodný adept na jeho využití.

    1. Zní to jako zajímavý nápad, já osobně bych to klidně zkusila. Jen doba vaření může být o pár minut delší.

  17. Dobrý den – určitě vyzkouším – 22 je moje šťastné číslo, takže není co řešit. Děkuju!!

  18. Milá Flo,
    to je super recept, luxusně zní i vypadá a určitě i bude chutnat báječně.
    Staré hrníčky na kafe, které jsem chtěla vyhodit, najdou výborné využití, nemusím kupovat žádné formičky. To mi vůbec nenapadlo.
    Také zbylou zeleninu jsem do dneška také míchala s vejci, ale jen tak v pánvi (něco mezi lečem a zeleninovou omeletou). Toto je úplně jiný level. Přeji hezký den a těším se na pokračování „domeček ve Třebíči“, to je také super. Iva

  19. Valentyna says:

    určitě to vyzkoušim,hezky den přeji

  20. Florentýnko,
    to je skvělý recept, bezva!
    O víkendu ho určitě vyzkouším.
    Děkuji a gratuluji k 200. Évi

  21. Super!!! Tak už vím co bude dnes na večeři. Naposledy jsem pekla podle vaši kuchařky – vejpičky z plecka a povedly se!!! Moc děkuji za inspiraci ????

  22. Milá Flo, nikdy jsem nedělala a vlastně ani tento recept neznám, ale určitě vyzkouším.

    1. Tak jsem vyzkoušela – brokolicový – a byl úžasný. Díky rychlému zchlazení po uvaření si brokolice udržela zelenou brokolicovou barvu. Oproti receptu jsem ještě přidala špetku bílého pepře. Jitka

  23. Už 200 báječných a inspirativních e-mailů! Gratuluju a děkuju, vnesla jsi do mého vaření chuť zkoušet i jídla, která bych asi jinak nedělala a třeba si na ně ani netroufla. Dokonce jsem se už docela skamarádila s kynutým těstem, na které mi chyběla odvaha. Musím ale ještě trénovat.
    Dvojky mám ráda, je to i moje životní číslo.
    Dnešní recept je geniální a jednoduchý. Zelenina u nás nikdy nezbyde, tak uvařím z čerstvé. Určitě i na hosty tahle zeleninová lahůdka udělá dojem.

  24. Janinka says:

    Ahoj Flo, maminka nám něco podobného dělala jako malým dětem. U nás se tomu říkalo vaječná sedlina a zeleninka se nemixovala, jen se zamíchala, aby kousky byly vidět.
    Lehký oběd pro děti byl na světě 🙂 děkuji za připomenutí již skoro zapomenutého receptu. J.

  25. Jaruška says:

    Milá Flo.
    Také se připojuji s gratulací a zároveň děkuji za recept.
    Stejně jako Janinka přede mnou, vzpomínám na dětství, kdy jsme tuto dobrotu vařili. Nebo spíše, kdy jsme čekali, až nám ji maminka připraví. Také zeleninu nemixovala a bylo to velmi dobré.

  26. Vlasta Krestová says:

    Velmi zajímavý recept, ještě jsem o takto připravené zelenině neslyšela, ale stojí za vyzkoušení.

  27. BabiEvi says:

    Ke dvoustovce gratulace a za všechny recepty velikánský dík.
    Ten dnešní přišel právě vhod.O většině ostatních to ale platí také.

  28. Renata says:

    Zase mám rozšířený obzor, děkuji. :-))
    Žasnu nad tím nevysychajícím zdrojem nápadů!

  29. Milá Flo, super nápad, neznám tento recept a určitě stojí za vyzkoušení.Těšíme se na dalších 200 e-meilů . Hezký den

  30. milá Florentýnko,za oknem sviti sluníčko a čloěku přijde,žejaro je za dveřmi a tento recept je taky tak jarní ..svěží ráda ho vyzkouším děkuji 🙂

  31. Zuzana says:

    … super nápad, určite vyskúšam 😉

  32. Vašek Jezárky says:

    Zdravím celou „Ff“ – Florentýnskou familii!! 200 ZLATÝCH ČTVRTKŮ , to tedy
    klobouk dolů! Málokdo vůbec domyslel, co se za tím skrývá času, fantazie, umu
    a úsilí. Někdy i velkého trápení a námahy za jakéhokoliv rozpoložení těla i mysli.
    Přímo zázrak je skutečnost, že v š e c h n a ta pokračování jsou stále na úžasně
    vysoké úrovni a všichni přímo h l a d o v ě očekávají a v duchu se těší i na ten
    nádherný j a z y k , který to vždy dokonale podtrhne a zkrášlí.
    Do další dvoustovky přeji zdraví, štěstí, elán, chuť a pohodu!! V mém případě, je to už doba moc a moc dlouhá. Moje chyba. Měl jsem s klubem Florentýnky začít koketovat D Ř Í V !
    Z celého srdce ten největší dík!
    Vašek Jezárky.

  33. standa says:

    Také se připojuji s gratulací 🙂

  34. JIrina says:

    Milá Florentýnko, děkuji za skvělý recept a za všechny recepty které jsou pro mě inspirací a velkou radostí když to doma chutná pro to dovol abych se i já připojila a popřala takových mailů víc než 200 .Jiřka

  35. Zdravím Flo . Začínám sledovat nápady a vychytávky. Zeleninový flan bude moje druhá zkouška. První byl moučník Pavlova , který jsem znala,ale stále se mi nechtělo pouštět do něčeho, co může snadno dopadnout něčím neforemným na podnose. Důležité jsou především tvoje cenné rady / dát dort přes noc do ledničky, aby se pusinky seznámily se šlehačkou, byl asi dobrý tah/. Dort jsem ozdobila šťavnatým a sladkým mangem , které jsem si přivezla přímo z jeho rodné země. Nebyla to primabalerína Anna Pavlovová , ale moje děti a vnoučata, které mě přijely přivítat po návratu z dovolené a dort moc chutnal. Jsem ráda Flo, že jsem objevila náhodou tento tvůj blog a děkuji. Ludmila

  36. Dobrý den, moc by pomohly tipy na koření. Dělala jsem spousty zeleninových špalíčků podle receptu od tebe a s kořením jsem se vyřádila. Myslíš, že se mohu nechat inspirovat právě tím, anebo můžeš něco chytrého doporučit?
    Mám ještě jednu prosbu. Letos v zimě jsem se dala na fermentování zeleniny. Vychází mi z toho zdravá věc, kterou je možno jakstaks pojíst a to nechci. Jednou moc kyselé, podruhé nudný blavajs. Ráda bych vyráběla lahůdky. Nemáš nějaké tipy?
    Nejsem prostě ještě tak dobrá, abych si to správně vymyslela. Díky i za nezaručené tipy, ráda zkouším, tak to nevadí, když se něco nepovede. Díky za tvou píli, obdivuji to, již 200x každý čtvrtek. Jana

    1. Zdravim,

      na kvaseni je vyborna tahle stranka: https://zkvaseno.blogspot.cz/
      Je tam vse od zakladu az po kvaseni veci, co by me ani nenapadly. Ale zakladni nalev a rady najdete tez.

  37. Vlasta says:

    Také gratuluji k té 200ce. Tento recept hned vyzkouším, pro mě jako diabetičce je ten pravý, Díky moc, co pro nás děláš !!!

  38. Marie S. says:

    Milá Florentýnko, díky za rozšíření obzoru. Vařím s tebou teprve od loňského října, kdy jem šla do důchodu, proto se mi to dobře pamatuje, ale vyzkoušela jsem už velkou porci receptů. Jsou skvělé a ty mě neustále překvapíš nějakým novým nápadem. Taky zkusím tuhle zeleninu. Nikdy by mě nenapadlo ji takhle udělat, proto opět velký dík. A to výročí 200 mailů je úctyhodné . Jsi King, nemůžu jinak hodnotit.

  39. Martina says:

    200x gratulace a jen tak dál, hned se z nucených prací stává skoro zábava ????. …..zdravím z Florence. …Martina

  40. Liduska says:

    Milá Florentýnko,
    I já moc gratuluji k dvoustovce. Díky za všechny nápady a inspirace. I za všechnu námahu, s kterou tyto profi i vtipné a pečlivě připravené kuchařské lekce vznikly. Ať se vám daří, knížky se prodávají, vaší žáci ať si vaření užívají, a hlavně ať vás to pořád baví. Liduška

  41. Já mám na vaření zelené zeleniny, aby zůstala zelená, skvělého pomocníka. Koupila jsem si v Rakousku Natron (od zn. Kotanyi), což je potravinářský louh. Kupovala jsem se záměrem upéct louhované preclíky, ale na ty zatím nedošlo. Nicméně na balíčku jsem vyčetla, že špetka Natronu přidaná do vody při vaření zelené zeleniny uchová barvu. A je to tak. Brokolice je přímo smaragdová. Fakt doporučuju.
    https://www.austriansupermarket.com/kotnyi-natron

  42. Gratuluji k 200 . Dnes jsi mně překvapila pro mně úplná novinka. Manžela nepotěším ale dceru mile prekvapím. Díky za tvoje inspirace.

  43. MARCELA ASINGEROVÁ says:

    Milá Flo,
    zajímavý a zdravý recept, vyzkouším ho určitě.
    A samozřejmě se připojuji ke gratulaci, jsem tu chvíli a moc se mi tu líbí.Na žádné podobné stránky jsem ještě nenarazila.Jsi skvělá!

  44. Zdravím Flo a gratuluji ke dvojkám, a děkuji za tip , i mě v lednici před nákupem zbyly dvě zeleniny, brokolice a mrkev, takže jedna bábovička zelená a jedna oranžová.Jak to jde krásně i barevně. A ještě mám domácí vajíčka od kamarádky.
    Už se moc těším vypadá to skvěle. Krásné dny Flo, Lidka

  45. Milá Florentýno,
    Díky moc. Přesně kvůli takovým nápadům jsem tvým obdivovatelem… Přesně pro mne 🙂
    Mám pocit, že jsem v klubu už dlouho, ale nuda tu určitě není 🙂
    Ještě jednou díky!
    Betty

  46. Ahoj Flo, gratuluju k receptu č. 200 a přeju spoustu dalších a stejně úžasných. Ať se ti daří, nejen v kuchyni. Zeleninový nákyp vyzkouším hned zítra, bezva nápad ????

  47. Julianna says:

    určitě vyzkouším mám ráda zeleninové pokrmy

  48. Milá Florentýno, díky za recept. Mám štěstí na výroční recept, jsem tu nová a mám vyzkoušeno . K večeři byla kuřecí roládka s kořeněnou brokolicí a flan z kořenovky s troškou Hokaida, samozřejmě, že s jogurtovým dipem . Zkrátka nemělo to chybu . Manžel se s prominutím přežral. Jestli to půjde tak dál bude do tvaru zeměkoule.
    Veliký dík
    Ivona

  49. Marianna says:

    Skvelé, vďaka Florentina 🙂

  50. Jarmila says:

    Velká gratulace a jsem ráda, že jsem mohla rozšířit řady spokojených, ba co víc, nadšených obdivovatelů. Skvělé nápady a umění je zabalit do příjemných a pohodových slov – to je úžasná Florentýnka. Díky za Tvou velikou a následování hodnou píli a neutuchající snahu nás vždy něčím překvapit.

  51. Vlasta 3 says:

    Milá Flo, opět skvělý recept. Připravím něco nového pro našeho vegetariána, dušenou mrkev na másle zbožňuje, tak bych se mu mohla zeleninovým flanem – mrkvovým trefit do chutě. A rodina bude mít něco nového na talíři. Gratuluji k 200 mailům, Vlasta!

  52. Ladislav says:

    V neděli na návštěvu přijdou mladí,tak to k obědu vyskouším.Snad se to povede.

  53. Zdenka says:

    Tak to je dobrý,,,tato kombinace mne vůbec nenapadla.

  54. Naděžda says:

    Gratuluji k 200 a děkuji za krásné recepty. Mrkev miluji, vyzkouším.

  55. Květa says:

    Milá Flo,
    blahopřeji k 200 a děkuji za tento recept. Stále přemýšlím, co s vejci, kromě selské omelety či omelety na sladko. Máme rádi zeleninu, tak určitě tuto variantu vyzkouším. A to nejen pouze s mrkví, ale i s míchanou zeleninou. Vyzkouším dýňovo-mrkvovou variantu. Obdivuji, jakým milým a vtipným způsobem vše popisuješ a těším se na další recepty.
    Květa

  56. Mila Flo,gratulation k 200.Novy recept urcite vyzkousim dekuji Irena.

  57. Milá Flo vďaka za každý jeden recept ..a teším sa na ďalšiu 200ku
    zdravím Irena

  58. Marie Tučková says:

    Ahoj Florentýnko, určitě vyzkouším tento zajímavý recept. Doufám, že potěší moje blízké.

  59. Milá Florentyna. Blahoželám k 200, recept chcem dnes vyskúšať ku šalátu, dúfam že bude chutiť. Ďakujem za skvelé nápady.

  60. Děkuji za prima nápad, opět mohu překvapit.Díky,díky Jitka

  61. šárka says:

    To je opravdová ne ledajaká náhoda .Datum se snoubí s 200stým vydáním.Gratuluji.
    Navíc rychlý recept pouze z dvou hlavních ingrediencí.Zkusím,dobré rychlovky se vždycky hodí.Děkuji Šárka

  62. Ahoj Flo,do další dvoustovky přeji hodně sil Tobě a nám všem hodně nových ,báječných receptů. Zeleninka je fajn a zase je to něco nového,ráda vyzkouším.Díky Zdena

  63. Jiřina says:

    Opravdu zajímavé a jednoduché. Těším se na dalších 200 čtvrtků a gratuluji.

  64. Hana B. says:

    Připojuji gratulaci ke krásnému výročí a skvělému receptu.Čerpám ste inspiraci a chuť zkoušet něco nového Hana B.

  65. Kateřina says:

    Jsem u tebe krátce, ale toho času se nedostává. A tak díky chřipce se konečně dostávám k napsání pár řádků……nebo pouhých slov.
    Díky, že jsem tě při hledání potahové glazury na dort, našla.
    Rodina se nestačí divit, kam chodím na ty dobroty. Budu zkoušet dál a snad těch pěkných čtvrtků bude ještě hodně.
    Katka

  66. Milá Fló, díky za jednoduchý a zdravý recept, určitě vyzkouším. Blahopřeji k dvoustovce, škoda že tu nejsem tak dlouho.

  67. Jiří says:

    Výborný nápad. Dcerka drží dietu a všechny tyto suroviny může, takže brzy vyzkouším. Díky za inspiraci.

  68. Věrka says:

    Milá Flo,
    tak jsem to dnes vyzkoušela! Představ si, od Vánoc ve spíži dlela sterlilovaná mrkvička s hráškem z Lidlu, púvodně určená do salátu, ale zbyla. Mé nákupy bývají poněkud velikášské….
    Neskutečně rychlé to tím pádem bylo. Rozmixováno hned, trocha koření z Itálie a vajíčka, k tomu salátek salátový. A ještě jsem stihla běžet v tom mrazu na hokej. Cha chá, v té studené hale jsem se ohřála! Strašný samec venku je.
    Tak zdravím Tebe a všechny a moc se těším na další kuchařská setkání.
    A děkuju! Zase se ozvu, až vyzkouším další mňamky.

  69. Milá Flo,
    chtěl bych se zeptat na pečení v troubě ve vodní lázni.
    Jakou bys doporučila teplotu a dobu?
    Hledal jsem doporučení podle přípravy crème brûlée a našel jsem od 125° 50-60 minut do 165° 20-25 minut.
    Díky
    Honza

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
Veškerý obsah podléhá autorským právům.
© Jana Florentýna Pišová 2014-2024.
Close