Tento recept na domácí Kinder řezy ukončí všechna škemrání u chladicího pultu se sladkostmi. Ne na chvíli, aspoň na týden, neboť výsledkem vám může být dvacet kousků Kinder mléčného řezu jednou ranou.
Snažila jsem se, opravdu jsem se snažila, abych se vyhnula prášku do pečiva. Taky jsem chtěla, abych měla těsto příjemně piškotové, avšak hutnější a méně nadýchané, prostě takové, jaké i přes svou malou tloušťku udrží náplň a nerozpadne se vlivem její vlhkosti. Mléčné náplně totiž musí být v poměru k čokoládovému těstu docela hodně. A náplň samotná? Od té jsem chtěla, aby byla slazená a ochucená pouze medem a byla dosti pevná, aby nevytékala, a zároveň dost hebká a krémová, aby pohladila.
Nemám to se sebou někdy jednoduché.
Těsto na domácí Kinder řezy
Rozhodla jsem se pro jednoduché piškotové těsto, které se připravuje šleháním celých vajec s cukrem do husté pěny a na které není potřeba oddělovat žloutky od bílků.
Vaječná pěna se zvláční tukem, v mém případě to vyhrálo rozpuštěné máslo kvůli chuti, a vmíchá se do něj mouka s kakaovým práškem.
Ve spoustě dostupných receptů na Kinder řezy se ještě přidává prášek do pečiva, který v nich podle mě straší zbytečně. Zbytečně vyrábí v těstě větší a nerovnoměrnou velikost bublin, které budou pouze škodit vzhledu i tvaru, zbytečně vnese do upečeného korpusu trpkou příchuť a taky zbytečně povede k tomu, že vrstva těsta bude po upečení celkově vyšší a chuťově sušší.
Není potřeba se práškem do pečiva sichrovat. Pokud uvidíte podobný recept na nějaký jiný dezert, ve kterém se začíná šleháním vajec s cukrem do pěny a ve kterém není přehnaně moc mouky a další tekutiny, v klidu prášek vypusťte. Dobře našlehaná vejce se o dostatečnou nadýchanost postarají. Jen je nepřestaňte šlehat dřív, než uvidíte opravdu hustou a světlou pěnu.
Vmícháním tuku a mouky objem vaječné pěny klesne asi na polovinu původního objemu, ale toho se nelekejte a nebojte. Těsto pořád obsahuje dost vzduchu, aby výsledný Kinder mléčný řez dostal přesně to, co potřebuje.
Pečte spíše šetrněji, teplota 160 stupňů bez horkovzduchu je tak akorát. Z uvedeného množství surovin upečete jeden plát těsta velký přes celý plech. Tento plát po vychladnutí zbavíte papíru a překrojíte na půl, takže z něj vznikne horní i dolní korpus.
Péct dva korpusy by taky šlo, ale pak by bylo třeba i zdvojnásobit náplň a vzniklo by tolik Kinder mléčné radosti, že například já bych jí většinu musela dát do mrazáku, aby se její konzumace rozložila aspoň v čase, když už ne v prostoru.
Náplň pro Kinder řezy
Vyšlehat máslo s tvarohem a cukrem mi nepřišlo jako to pravé řešení pro náplň na Kinder řezy, a tak jsem sáhla po celkem běžném dortovém krému z mascarpone a šlehačky. Jen jsem ho chtěla dosladit a dochutit pouze medem.
Vyšlehat mascarpone se šlehačkou na hustý krém je záležitost několika málo vteřin, avšak zároveň se jedná o záležitost záludnou.
Mascarpone obsahuje 40 % mléčného tuku, je tedy mnohem tučnější než smetana ke šlehání a tak má tendence se okamžitě srážet, když mu k tomu dáte sebemenší příležitost.
Jinými slovy, tu příležitost mu dát nesmíte.
Nesmíte ho zbytečně přešlehat (tím zhrudkovatí) a nesmíte ho vylekat surovinami nestejné teploty (tím se mléčný tuk scukne do hrudek a nespojí se se zbytkem krému).
Mascarpone je po vytažení z lednice docela tuhé a dá víc práce ho povolit metličkou. Veškeré snahy o důkladné promíchání chladného mascarpone se pohybují na tenkém ledě, protože příliš mnoho pohybů metličkou způsobí přešlehání. Tedy vyjměte mascarpone z lednice včas, aby se ohřálo na pokojovou teplotu, to se pak nechá rozmíchat doslova pár tahy.
Takové vlažné mascarpone pak ale nesmíte chtít seznamovat s parádně nachlazenou smetanou. I smetana bude muset mít pokojovou teplotu, abyste ji mohli přimíchat do krému.
Napadá vás hned myšlenka, že smetana ke šlehání, když není dost studená, nejde vyšlehat a zůstává řídká, viďte? Takže jak je možné, že z ní a z mascarpone vznikne za pokojové teploty hustý krém? Nebojte se. Tučnost mascarpone tenhle dílčí problém vezme na sebe a hned, jak smícháte mascarpone s tekutou, nevyšlehanou šlehačkou, a začnete obojí dohromady šlehat, budete mít doslova za pár vteřin hotovo.
Tento krém se snadno natírá, vzhledem k tekutinám v něm obsaženým úžasně zvláční korpus a v lednici částečně ztuhne, takže vám bude dělat jen samou radost.
Chuťově neznám nic, co by doma připomínalo Kinder řezy víc.
Suroviny
- 5 vajec
- špetka soli
- 125 g cukru krupice
- 25 g másla
- 25 g kakaového prášku
- 100 g polohrubé mouky
- 500 g mascarpone
- 1 kelímek (200 g) smetany ke šlehání
- 5 lžic medu
Postup
- Než začnete péct, vyndejte si z lednice mascarpone a šlehačku, aby měly pokojovou teplotu, až začnete připravovat krém. Plech na pečení (tj. příslušenství k troubě, které sahá od kraje ke kraji a na kterém byste pekli cukroví a které má rozměry zhruba 40 x 35 cm, někdy i víc) vyložte pečicím papírem. Troubu zapněte na 160 stupňů, horkovzduch nechte vypnutý. Máslo rozpusťte.
- Vejce a cukr začněte v kuchyňském robotu metlou šlehat nejprve zvolna, postupně rychleji (až zhruba na polovinu maximální rychlosti). Během pár minut vznikne nejprve řídká pěna, která ještě postupně zhoustne a zesvětlá a zvětší objem. Z metličky by měla stékat v širokých stužkách a měla by chvíli zůstávat ležet na hladině.
- Při nejnižší rychlosti robota do vaječné pěny pomalu přilijte a zašlehejte máslo a potom po lžících přisypávejte mouku smíchanou se solí a kakaem. Stále můžete šlehat v robotu, ale skončete hned, jakmile se beze stopy vstřebá poslední zbytek mouky. Zbytečné protahování šlehání nebo promíchávání utáhne těsto, strhne jeho objem a výsledek po upečení bude připomínat sražené, kožovité těleso zanedbatelné výšky.
- Těsto vylijte na připravený plech a rozetřete až k okrajům. Bude ho opravdu nízká vrstva, zdánlivě nesmyslně nízká, avšak nebojte, i to je dostatečné. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Po upečení bude na dotyk pružné a bude mít zvrásněný povrch. Dopřejte mu pětiminutové vychládání v pootevřené troubě, pak plech vyndejte a nechte zchladnout zcela.
- Upečený plát bude potřebovat zbavit papíru, nejlépe se to dá udělat tak, že těsto překlopíte na velký podnos nebo prkénko na krájení, ze spodní strany sloupnete papír a potom zase plát těsta otočíte zpět. Papíru se nejsnadněji zbavuje, ještě když je těsto trochu vlažné, avšak nikoli křehce horké.
- Mascarpone v míse nebo v robotu promíchejte několika tahy metličkou s medem, přilijte smetanu a dál míchejte a šlehejte, až vznikne hustý krém – bude to dílo okamžiku.
- Plát rozkrojte na dvě poloviny (lepší je napříč, snadněji se s kousky korpusu manipuluje) a jednu z polovin otočte spodní stranou nahoru. Tuto spodní stranu natřete vším krémem a uhlaďte do stejně vysoké vrstvy. Přikryjte druhou půlkou korpusu tak, aby spodní strana těsta ležela na krému. Takto sestavený řez uložte do lednice do druhého dne zatuhnout a rozležet.
- Druhý den z řezu krájejte kousky velké zhruba 3 x 10 cm a užívejte si dětské radosti z toho, co vzniklo. Skladujte v chladu.
Pchá! Vzhledem k tomu, že Naked Cake umím jen díky Tobě, považuju tě za dortovou bohyni na věky věkův. Nemotoru nežeru!
🙂
Krasny den Florentynko,
Gratuluji k 7 letemu výročí, já jsem tu teprve krátce a rada to oslavim s Vámi. Mlecnymi řezy nadchnu především syna, který má pro ne slabost. Otázka k rezeptu: na jakou rychlost a jak dlouho mužů mascarpone a šlehačku s medem uslehat v robotu?
Dekuji a přeji krásný den a oslavu
Srdečně
Pavlina
Zcela nejnižší rychlost a jen pár otáček kolem dokola mísy. Je to velmi rychle ušlehané a pak už hrozí přešlehání (tedy zhrudkovatění). Rychlejší krém do dortu neznám.
Milá Flo,
7.narozeniny, to je ten správný věk na KINDER řezy.
Tak přeji vše dobré a ať se blog dožije věku, kdy se slaví Babiččinou bábovkou 🙂
hanka
Milá Flo, díky moc za opět vtipné počtebíčko a za tenhle recept. Děti mi utrhnou obě (levé :-)) ruce!
Milá Flo ,
Gratulujem k 7 výročiu a recept je úžasný .
Vypadá super super, v sobotu se do neho pustím, abych v nedeli všechny príjemne prekvapila – tedy doufám 😀
Milá Flo,
gratuluji ke krásnému 7.letému výročí Tvého blogu. 🙂 Děláš svou práci skvěle. Každý týden se moc těším na Tvůj mail. Kinder řezy ráda brzy zkusím. Je mi jasné, že u jednoho pokusu nezůstanu, vzhledem k 4 (ano, počítám i sebe 🙂 ) mlsným jazýčkům u nás doma.
Ahoj, Jani!
Srdečne blahoželám! Síce sa ozývam zriedka, ale teším sa na každý Tvoj nový článok a recept, ktorý vždy vyjde.
Prajem Ti veľa inšpirácie a elánu, dobré zdravie a veľa lásky!
Jana
Milá Flo,
prosím můžeš napsat rozměry plechu?
Děkuji Růža
Prosim prosim, take se hlasim o rozmery 🙂 vlastni plechy mam moc velke skoro na vsechny recepty, tak musim upravovat. Dekuji
Doplněno.
Milá Flo…. určitě dobrá inspirace, díky 🙂 Děti mám už sice dospělé, ale věřím, že bude chutnat všem a zkusím. Mascarpone se šlehačkou používám na krém běžně a ráda, vždy chlazené a začnu pomalu šlehat mascarpone, do kterého přilévám 33% šlehačku (a med nebo trochu moučkového cukru), aby se mi lépe spojilo a následně vyšlehalo. Dělám to ručním/el. šlehačem, abych měla pod kontrolou tuhost a nepřešlehala.
K robotu jsem se zatím nepropracovala, tam bude asi o hodně dříve ušlehané.
Milá Flo,
krom toho, že Kinder řezy miluje moje vnučka a jsem Ti za recept velice vděčná, dovol abych Ti popřála k 7 narozeninám hodně chuti s námi neustále komunikovat a zásobovat nás svými zkušenostmi. Tebou a Tvým virem k vaření jsem nakazila i svou dceru. Je již téměř zásobena Tvými kuchařkami a říká, že když v nich čte, je to jako bych s ní mluvila já. Moc děkuji. Jana
Gratuluji k 7. výročí a děkuji za všechny recepty. Kinder řezy určitě jednou zkusím , ale teď mě čekají právě 2 dorty, které si přejí vnouček a dcera na tuto sobotu k opožděným 6. a dceřiným narozeninám, takže řezy musejí počkat. ☀️
Pěkný den Florentynko, blahopřeji k výročí a děkuji moc za recepty. Chtěla bych se zeptat, jestli by se dala použít i jiná mouka než polohruba. Nebydlim v Česku a tady polohrubou nemají. Děkuji předem za odpověď.
Klidně hladkou, když jiná není. Moje sestra žije v USA, tak improvizuje. Poradila jsem jí, že může vzít pšeničnou krupici a tu v mixeru rozmixovat na hrubou mouku. Ale hladká mouka nevadí, není to tak kypré, ale je to dobré. Sestra říká, že Američané neví, jak to má být, tak nepoznají, že to není takové, jak my si představujeme.
Také nežiji v ČR, ale v USA a zrovna včera jsem tento mléčný řez dělala. Chtěla jsem použít all purpose mouku, ale nakonec jsem zjistila, že ani tu doma nemám a dala jsem tam chlebovou pšeničnou. A i tak jsou řezy výborné.
Gratuluji k 7 výročí a jako obvykle okamžitě zkouším recept. S tím mascarpone budu mít problém ,žijí v Itálii a je jich tady moc druhů, ale budu se dívat na těch 40 procent tuku. Teď jsem také pochopila proč se mě párkrát zdrcl,dělala jsem tiramisu a problém s ledničkou mě nenapadl, dokonce jsem šla do obchodu si stěžovat,no nic ,majitelka obchodu je má kamarádka a tak i po dlouhé době co se mě to stalo se půjdu každopádně omluvit. Nedá se nic dělat ,ale jeden se stále učí
Takže díky za recepty a za vysvětlení různých problémů u vaření. Zdraví Eva
Milá Flo, děkuji za stálou inspiraci a vtipná počteníčka. Nechť Ti (i nám) vydrží ještě spoustu let. Ať se daří! ?Lucie Salix
Florentýnka
blahoželám , je to dosť rokov písania! Teším sa na každý štvrtok , aké bude prekvapenie, zatiaľ dá sa povedať , že 90 % skúšam a zvládam.
Vďaka a vydrž písať ďalej, určite nečakám iba ja na recepty a hlavne rady , kde čo opraviť a vylepšiť!
Beloh
Moc blahopřeji k 7. výročí, tvůj blok nám všem dělá velikou radost a moc nám pomáhá zvládnout kuchyňské práce s elegancí a úsměvem (zejména vděčných strávníků).
Kider řezy spáchám, až za 14 dní pojedu navštívit vnuka! Díky za ně (i když nevěřím, že by jsi ty nezvládla dort jak malovaný).
Milá Flo,
je rozhodnuto – Kinder řezy budou jako nedělní moučník, na počest Tvého sedmiletého výročí!
Kolik jsi za tu dobu poslala receptů jistě spočítat jde, ale kolik zoufalých kuchařek jsi zachránila a kolika strávníkům vyvolala blažený úsměv na tváři … to by nespočítal nikdo, protože číslo je nekonečné ?
Děkujeme a ať se ti daří (nejen v kuchyni)!
Klára
Milá Flo, preji Ti krásné 7.narozeniny a doufám,že s Tebou budu moc oslavit jednou i ty 70te 🙂 Moc Ti děkuji za tvé recepty, bez Tebe bych byla ztracena a syn s mužem hladoví.. 🙂 Mléčné řezy rozhodně zítra vyzkouším 🙂 už se mi sbíhají sliny..?? Jen přesně vím, s čím budu bojovat.? S rozkrojenim korpusu napůl. Nemáš na to prosím nějaký chyták? ? Děkuji mnohokrát 🙂
Nicole, ale ten korpus se neprořezává vodorovně, na to je moc tenký. Prostě ho jen překrojíš napůl, jako bys z krajíce chleba dělala dvě půlky. S tím bojovat určitě nebudeš.
Tak to vypadá na nebe v ústech.Až přijdou na návštěvu vnoučata určitě udělám,ale minimálně dvojitou dávku.Milují moje Míchalovi řezy,jak moučníku říkají.Myslím,že to bude vítaná změna.
Velká gratulace k 7výročí.Velký obdiv k vašemu nadšení,elánu a výdrži.Jste obdivuhodná žena.
Držím nám všem,které podle vašich receptů vytváříme dobroty, palce,aby vám nadšení vydrželo ještě hodně let.Každý týden už se těším na nový recept a nerada bych o to přišla.
Milá Florentinko. Blahopřeji k 7 výročí a mnohokrát děkuji za to, co pro nás všechny děláš. Tvé recepty jsou pokaždé moc dobré.
Vždy potěšíš. Díky Hanka
Opět skvělý recept,který hned vyzkouším. Tiramisu je už běžně dostupné a za přijatelnou cenu. Dělávala jsem máslové krémy do dortů. Z tiramisu mnohem lepší a hlavně se v teple nerozteče. Někdy se šlehačkou,někdy se zakysanou smetanou. Je to zase trochu jiná chuť,ale pořád je to moc dobré..
Tak díky. Kinder řezy.. Bude Den dětí, připravím i pro děti v sousedství… Skvělé…
A PRÁŠEK DO PEČIVA NIKDY , ALE OPRAVDU NIKDY NEPOUŽÍVÁM. Aní do tzv.těžkých máslových třených těst. Není to nutné, nanejvýš přidám jedno vajíčko.
Flora ví,co je dobré…
Ještě Tiramisu krém. Flora správně popsala jednoduchou přípravu. Měním příchutě. Někdy rozpustím hořkou čokoládu a zašlehám a mám čokoládový krém. Jindy bílou čokoládu a zase jiná příchuť. V těchto případech cukr ani jiné sladidlo nedávám,není třeba. Jindy, třeba do ořechového dortu osladím javorovým sirupem..Nebo džem a je ovocný..Do piškotu ideální..
Já jsem tedy velmi „pudová“ kuchařka (buď to pude nebo to nepude). Ale s Flo to kupodivu jde vždy. A hlavně mě to i baví, baví mě číst vše co k tomu napíše a zřejmě i díky tomu mě konečně baví i vaření 🙂 Rozhodla jsem se Kinder řezy udělat synovi k 12. narozeninám. Koupila jsem mascarpone, ale nějak jsem recept nečetla pozorně a měla teď doma jen 200g. Tak jsem pudově použila Lučinu a ono se to naštěstí nesrazilo a krém mi chutnal. Tak doufám, že zítra sklidí úspěch. Moc děkuji a přeji FLO k 7. narozeninám VŠECHNO NEJLEPŠÍ!!!! Věrka
Milá Flori, to se mi moc hodí, vnuk má zrovna 2 x 7, takže zkusím. Už se na to těším.
AHOJKY FLO!!!
MOOOC BLAHOPŘEJU K 7.letému výročí Tvého blogu.
DĚKUJI ZA ÚŽASNÉ INSPIRACE!!!
MĚJ SE KRÁSNĚ A HLAVNĚ ZDRAVĚ!!!
OLINKA Z MIKULOVA
Děkuju za skvělý recept, určitě vyzkouším, páč jsem mlsná.
Milá Flo, pro mě jsi nejlepší, ať s dortem nebo bez :))). Děkujeme za všechny nápady a inspirace, Tvé recepty nikdy nezklamou. Ať Tě tvorba baví a těší dál, přejeme s láskou.
Ahoj Jani. Děkuji za skvělý recept. Zrovna tento týden jsem dělala Kinder řezy, krém byl trošku jiný (tvaroh ve vaničce, cukr a šlehačka – ušlehat všechno dohromady), všem chutnal, ale ráda vyzkouším ten Tvůj recept. Vypadá dobře.
Blahopřeji k výročí a přeji hodně dobrého do dalších let.
Také se připojuji ke gratulantům, jsem ráda, že jsem Tě objevila a přeji jen vše dobré. Jsem tu teprve krátce, ale už musím nesouhlasit s tím Tvým obviňováním na začátku. Nevěřím ani trošku, že bys nesvedla slavnostní dort! Navíc vždy záleží na tom, s jakou láskou a péčí obdarováváme a Tvé stránky jsou důkazem, jak to umíš!!! Anna
Milá Flo, děkuji za skvělé nápady a rady. Mmch – začalajsem číst Tvůj dnešní recept a musela jsem se začít smát – prý týden nebudeme muset jít okolo chladícího pultu 😀 – ti dva moji mlsouni, tohle spořádají k jedné svačince :-D. Dnes jsem si půjčila v knihovně Tvou knížku Hovory s řezníkem a místo oběda jsem četla jednotlivé etudy – Co mi to děláš ??? – smála jsem se od začátku až do konce. A tedy přidávám se k zástupu gratulantů a přeji mnoho dobrého a ať Tě vtip neopouští:-).
Milá Flo, nejprve velká gratulace k 7. výročí!!! I když nereaguju v komentářích, Tvoje recepty a návody jsou úžasné a recept Kinder řezy vyzkouším, už jen fotky způsobují sbíhání slin:)))
Ať se daří, jsi super!
Všechno nejlepší e-mailovému klubu a jeho autorce Florentýnce.
Děkuji za super recept, ten se docela hodí na víkend, dcera řezy zbožňuje, jistě bude mít radost. Přeji krásné jarní dny. Jana
Draha Flo, gratuluji a dekuji. Urcite brzy upecu!! Miluju tvoje recepty. ❤️
Milá Florentýno, gratuluji k pěknému výročí. Děkuji za další inspiraci pro sladké pečení. Nevím, proč pochybuješ o svém cukrářském umění. Minulý týden jsem zkusila větrníky dle tvého receptu na odpalované těsto a byly výborné.
Ať se Ti daří i v dalších letech a těším se na tvé recepty a rady.
Blanka
Ahoj Flo. Dekuji za další skvělý recept. Hned o víkendu vyzkousim. Dekuji a gratuluji k narozeninám.
Florentýno,
každý čtvrtek se těším na vtipné počtení s receptem jako bonusem. Do dalších let Ti přeji spoustu skvělých nápadů.
Jarka
Milá Florentýno,
gratuluji k výročí. Je vidět, že i po letech to funguje moc dobře. Díky za recept, určitě ho udělám vnukům.
Mila Flo, blahopřeji k 7 vyročí. Děkuji za krasné recepty i se zábavným popisem, jak na to!
Dnešní receptík se mi velmi hodí, mám doma vnuka a určitě si na kinder řezech pochutná, ale ne jen on ! Mooc děkuji.
Gratuluji k sedmému výročí a přeji, ať máš stále chuť k tvoření! Kinder řezy určitě zkusím (a to jsem chtěla zhubnout :-)).
Dobrý deň, recept ma zaujal, zajtra vyskúšam. Len nikde som sa nedočítala na akom veľkom plechu piecť. Poprosím rozmery plechu, aj pri iných receptoch keby ste mohli uvádzať. Ďakujem pekne.
Doplnila jsem; každopádně plech je to, co sahá v troubě od kraje ke kraji a obvykle tvoří příslušenství trouby. Všechno ostatní je pekáč nebo pekáček.
Milá Florentýno,
to mě opravdu pobavilo. Díky tobě jsem se loni po mnoha letech odvážila udělat dort – zrcadlový a od té doby „peču“ (nějak mám radši ty tuhnoucí v lednici) dorty komu jen jde. Zrovna dneska sbírám síly na další zrcadlák, studuju tvůj článek bod po bodu a najednou si v mailu přečtu, že si v dortech nejsi moc jistá. 😀 To je opravdu velmi vtipné. Ale v tom se pozná profesionalita – ti co pochybují jsou obvykle těmi nejlepšími.
Vše nejlepší k 7. narozeninám tvého úžasného blogu a těším se, až vyzkouším i tyhle Kinder řezy.
Jejda, to je gratulantek 🙂 Mám radost a přeju nejméně dalších sedm úspěšných let!
Gratuluji k 7.výročí a ke spoustě výborných receptů, i těch, které ještě přijdou.
Gratuluji a vždy se těším na vaše články rady. Často objevim něco nového.
Ahoj Jani,
také se připojuji s gratulací. Jsi prostě úžasná. Tvoje recepty to jsou pohádky pro mlsné pusy. Mně se vždy sbíhají sliny už když je čtu a těším se, jak je vyzkouším. Ty Kinder řezy vypadají báječně, ale pro mě to je ještě příliš vysoká škola. Mohu se jenom mlsně olizovat.
Přeju Ti spoustu báječných nápadů a hlavně zdraví a pohodu nejméně do další sedmičky.
Pavel
Zdravím Florentýnko a gratuluji k 7. výročí. Ten čas tak letí, že se nechce ani těmto letům věřit. Kolik receptů touto cestou za sedm let prošlo, tvých krásných a vtipných komentářů, soutěží i rad. Hodně času jsi nám věnovala a já ti moc děkuji za skvělý nápad založit pro nás, neprofesionální kuchaře a kuchařky, tento klub. I my starší jsme se pod tvým vedením v mnohém přiučili a doufám, pokud budeš pokračovat, že se ještě mnohému přiučíme.
Myslím, že i dnešní zákusek bude pro mnohé a i pro mne příjemnou inspirací a můžeme tak s tebou při dobré kávě oslavit toto sedmileté výročí.
Přeji hodně sil do dalších let. Vlasta
Milá Flo, opět další super recept! Doma budou nadšeni novým zákuskem. Gratuluji k 7. výročí a přeji další úspěšná léta!
Od rána se odhodlávám si vůbec recept přečíst, měla jsem hrůzu z rozkrajování a hle, spásný komentář:
„korpus se neprořezává vodorovně“
Děkuji, děkuji, Flo, jsi geniální a zachránila jsi mou kuchařskou čest 😀
Ahoj Flo, dokud byly děti malé, tak jsem tyto řezy pekla často… na dva plechy… 🙂 aby se mi pláty těsta hezky dostávaly z pečícího papíru, tak jsem pečící papír potřela lehce olejem a šlo to krásně…
Určitě vyzkouším Tvůj recept… láká mne Tvůj krém…:-)
Věra
Mňam. Děkuji za recept. S manželem milujeme Míša řezy, takže tyhle podobné řezy budu muset vyzkoušet.
Janicko Florentynko, moc gratuluji k 7 letum. Ty kinder rezy vypadaji skvostne! Kdybych mela takhle uzasne obe ruce leve, tak vyvesim oslavne prapory. 😉
Gratuluji k 7.vyroci a děkuji za skvělé recepty o vikendu určitě upeču kinder řezy děkuji
Flo a Kupko,
mám dotaz na teplotu rozpuštěného másla (do korpusu) a rozpuštěné čokolády do krému – asi by to nemělo být moc teplé, že? ale pokojové teploty asi nedosáhnu, ono by to zase ztuhlo….??
Zuzi, úplně horké ne, ale ono i vlažné ještě docela dlouhou dobu zůstává tekuté, než zcela zatuhne.
Milá Flo,
blahopřeji k sedmému výročí a přeji ještě mnoho plodných a šťastných let!
Dnešní recept ve mně vyvolává silnou chuť na sladké a při nejbližší příležitosti ho vyzkouším. Snad se povede jako jiné, skvělé recepty od tebe!!!
Milá Flo,
gratulace ke krásným narozeninám, tuhle dobrotu vyzkouším ( synovi je čtyřicet, myslím, že to ocení). Těším se vždy na tvé recepty a strašně ráda tě čtu!!!
Jarka
Velká a srdečná gratulace! A velké díky… 🙂
Jeje,toto uteklo ještě teď vnoučata vzpomínají jak s dědou všichni jezdili a v ešusu venku vařili.A teď je tu zase jedno nejmenší vnouče které bude slavit narozeniny a tak se recept na řezy bude hodit. Posíláme pozdrav JITKA a děda
Milá Flo velká gratulace k 7.narozaninám, mnoho skvělých receptů do dalších let, spoustu dobrých nápadů a spokojených kuchařů, kteří se podle tvých rád a receptů zdokonalují a dočtou se i spoustu užitečných a zajímavých informací.
Tobě,tvé rodině a vlastně všem přeji hodně zdraví a spokojené strávníky.???
Všechno nejlepší k výročí a velkej dík k tomu! 🙂 Čtvrtky jsou i díky tobě moc fajn dny, tvými kuchařkami pravidelně obdarovávám členy naší rodiny a jako přítel praktických a šikovných dárků tak činím s klidným svědomím 😉
C.
Moc zdravím milá Flo.
Také se připojuji ke všem gratulantům.
Vůbec nevím, jak jsem mohla bez tvých
skvělých rad a inspirací existovat.
Máš jako vždy, můj obdiv. Přeji hodně zdraví
a nápadů.
Anna
Milá Flo, všechno nejlepší Tobě i klubu, spoustu dalších úžasných receptů a hlavně pevné zdraví.
Tak z toho by se dal udělat i dort, ne? 😀 Kdyby se udělala větší dávka a několik vrstev… 😉
Malé strávníky u chladicího boxu pacifikovat nemusím, ale sestra na Kinder řezy taky ulítává a relativně nedávno si stěžovala, že už jí po letech přijdou zbytečně skadké, budeme to muset někdy taky zkusit. 🙂
Opět skvělí recept, určitě vyzkouším, 7 let je nádhera, přeji ti aby aby ti to psalo tak krásně jako do teď a čtenářům aby se jim to krásně četlo jako do teď a měli další úspěchy s tvou podporou ve vaření. Vše nej všem 🙂
…Krásný narozeninový věk…..všechno nej, nej, nej a stálou inspiraci tobě i nám…..
opět jsem si s radostí početla, recept ukládám, myslím, že se bude hodit.
PS: krém mascarpone-šlehačka, mnou nejpoužívanější krémík a opravdu je raz dva hotový a bacha na přešlehání, to je taky v mžiku….jen jsem nikdy nesladila medem, to je výzva, zkusím….
Mám doma 18-mesačného vnúčika, ktorý ešte nejedol sladkosť z bežného obchodu, a asi raz mal nejaké bylinkové lízanky z bio predajne. Jeho rodičia to chcú dodržať minimálne do doby, kým nastúpi do škôlky. Preto zbieram recepty na rôzne doma vyrábané sladkosti pre deti – od gumových medvedíkov, cez rôzne keksíky, ovocné špeciality až po čokoládky, aby sme mu sem tam niečo dobré pod zub vyrobili. Už som mu pripravovala ovocné kože, piekla keksíky z ovsených vločiek s rôznym ovocím a tento dnešný recept tiež vyzerá zaujímavo. Vďaka zaň, a nielen za tento ale za všetky, ktoré posledných sedem rokov uzreli svetlo sveta – sú úplne perfektne napísané a rada si ich čítavam iba tak, aj keď nejdem niečo konkrétne uvariť či upiecť. Dnešný recept som hneď preposlala Matejkovej maminke, takže je vysoko reálne, že v nedeľu máme ako zákusok Kinder rezy, super ! Teším sa na ďalšie recepty a prajem veľa zdravia a nech ťa všetko, do čoho sa pustíš, baví aj v ďalších rokoch.
Gratulujem. Vela radosti do buducna prajem.
Prosim velkost plechu ku Kinder rezom. Dakujem Jana
Už jsem doplnila a vysvětlila výše.
Ahoj Flo, velká gratulace k narozeninám. Řezy určitě vyzkouším, i když už nejsme děti, ale když tak přemýšlím, v tomhle věku se začínáme vracet do dětských let, takže recept je pro nás jak dělaný :))) .Hezký den
Gratuluji k pěknému výročí! Přeji hodně dalších povedených receptů. Jen dotaz k velikosti plechu, vždy mám problém, že moje trouba je nestandardně veliká. Předem děkuji za odpověď.
Hezký den Florentýnko ,gratuluji k 7 vyročí , děkuji za recept za který jsem moc rada. Už jsem ho zkoušela ale zjistila jsem ,že jak vařím podle tebe tak mi potom už nic nezbyde na talíři a všichni si mé recepty podle tebe pochvalují děkuji Ti moc Chystáš prosím nákou novou kuchařku ? Jiřka
Florentýnko, skromní lidé jsou největší umělci a já před Tvým kuchařským uměním smekám, díky Tobě znám spoustu vychytávek. Obrovský dík za další poklad
Milá Flo, gratuluji k 7 výročí a děkuji za vše co pro nás každý týden připravuješ, přeji Ti mnoho úspěchů do další práce. Eva
Gratuluji. ????
Tak už se to chladí… Chtěla jsem to zkusit, i když malé děti už nemám, tak aspoň z poloviční dávky. (mascarpone jsem stejně měla jen 250g).Překvapilo mě, jak to bylo rychlé a snadné. Tak jestli výsledek bude chutnat, bude to senzační.
Milá Flo, gratuluji k 7. výročí. Karolína
Ahoj Florentýnko,
jak víš, že mám čtyřletého vnuka, který na kinder mléčném řezu ujíždí??? :-))))))))
Milá Flo,
blahopřeji k 7. narozeninám blogu. Už ani nespočítám kolikrát jsi mě svými recepty zachránila před káravě zvednutým obočím mé tchýně při nedělním obědu. 😀
Musím upozornit na nečekaný problém tohoto receptu. Krém mizí z mísy dřív než se nanese na korpus. 😀 Doporučuji se od něj ani na okamžik nevzdalovat a nebo zamknout kuchyň před ostatními.
Moc děkuji za letitou pomoc v kuchyni.
Milá florentýnko! Blahopřeji k výročí. Moc se těším až budu řezy péct. Můj syn by se po nich utloukl.Vždycky se moc těším na další recept a sleduji pravidelně FB. Přeji hodně nových nápadů a těším se na nové recepty
Milá Flo, číst tvé recepty je pro nás všechny radost. Krásnou, půvabnou, výpravnou, vtipnou češtinou bez jediné chyby nás provázíš procesem přípravy jídel a zvyšuješ naše kuchařské sebevědomí lehkým fíglem, že také tobě něco nejde. Ale ty přesně víš co děláš ? blahopřeji ke krásnému 7. výročí, přeji Klubu hodně nových kuchtíků a zůstaň jaká jsi. Máme tě rádi ❤ p.s. Kinder řezy upeču vnoučátkům i sobě. P.s.2 na kynuté koláčky se nechystáš ? bojuji s nimi ?
Milá Fló, gratuluji k výročí a taky děkuji za mnoho zajímavých receptů a rad.
Milá Florentýno, děkuji za všechny inspirace a recepty. Do dalších let přeji spousty nápadů a zdraví. Kinder řezy budou k nedělní kávě a už se na ně moc těšíme. P.
Milá Flo, vše nejlepší k narozeninám 🙂 Kinder řezy dělám už dlouho (asi 5 let), ale mám trochu jiný recept (bez mouky, bílky a žloutky se šlehají zvlášť, trochu jiné poměry surovin a náplň je šlehačka + tvaroh) – ovšem ráda zkusím tento recept 🙂 Pravdou je, že tyto řezy nikdy nezklamou u dětí ani u dospělých. A kdyby se někomu 20 kousků zdálo hodně, tak není – u nás vydrží maximálně do druhého dne 😀
Milá Flo,
Přeji krásné sedmé výročí a moc děkuji za tvé recepty a za povídání které je provází. Děláš krásnou práci srdcem a proto si myslím, že vlastně o práci nejde jde jen i radost, kterou ti to přináší a ty ji potom posíláš nám. ? Díky.
Ahoj, Florentýnko, i já se připojuji s přáním k výročí blogu. Mám moc ráda tvé inspirace a jak to všichni máme, už tady bylo popsáno mnohokrát. Je fajn vědět, že jsou stálice, na které je možné spoléhat a každý čtvrtek se těšit.
Myslela jsem, že se na Kinder řezy vyprdnu, ale to víš, že mi to nedalo. Chtěla jsem udělat Hraběnky synovi k svátku, ale nakonec trochu vtipně jsem vyrobila kindrdort. Inspiroval mě jeden zdejší ohlas. Z upečené placky jsem vyřízla šest kroužků a navrstvila na sebe. Stejně teď frčí takové ty „nahé“ dorty. Padlo na to ale dvojnásobné množství krému. Ozdobila jsem ho jen malinami a malými nočky ze zbytku krému. Je moc hezký, takový malý něžný, prostě kinder pro dvoumetrového chlapa ?
Povedl se na jedničku. Díky.
Milá Flo,
moc gratuluji k výročí,
ráda čtu Tvoje emaily a inspiruji se Tvými recepty.
Když hledám nějaký recept, nejdřív jdu na Tvé stránky.
Sice Ti často nepíšu, ale pořád jsem Tvojí čtenářkou.
Hana.
Gratulace
Moc tě obdivuji kolik energie do toho vkládáš.
Ráda čtu tvé povídání.
Děkuji Naďa
Přidávám se do zástupu gratulantů a přeji vše nej a spoustu dalších pozitivních ohlasů Tvému blogu.
Děláš to velice dobře a zajímavou formou.Děkuji Míla
Milá Florentýnko,
ač jsem spíše Tvá věrná čtenářka, neustále okouzlena Tvými báječnými, dokonale vysvětlenými a vtipně okomentovanými recepty, tentokráte nemohu jen tiše kuchtit a nutně Ti potřebuji poděkovat za další skvost z Tvé dílny. Je to mnohem chutnější než ty přeslazené kupované řezy, musela jsem se hodně držet, aby zbylo něco dětem na zítra 😉 A také Ti chci poblahopřát k sedmým narozeninám tohoto blogu/webu, hlavně přeji pevné zdraví a stále funkční chuťové pohárky!
Díky za výborný recept, od čtvrtka do pondělí jsem jej pekla již 3x.
Jarka
Ahoj Flo moc blahopřeji k výročí. Moc ráda čtu Tvé popisy a i něco nového zkusím. Skvělý recept do dalších let přeji hodně nápadů a Tobě i rodině zdraví a štěstí Hana
Ahoj, recept je super. Asi mám veľké domáce vajíčka, pretože by mi stačili 4ks … úprimne ma prekvapila výška korpusu (nikdy som doteraz nevydržala tak dlho šľahať vajíčka) ? no každopádne mám otázku. Mne trošku vadí chuť medu v kréme a chcela som sa opýtať, či by bolo možné vymiešať vajíčka s medom namiesto s cukrom. Díky za odpoveď.
Milá Florentýnko,
ráda čtu tvé recepty a hlavně všechna vysvětlení proč to či ono a jak na to. Přestože tvůj recept je tak dokonale dopodrobna rozepsaný, mám hnědou super nízkou placku, která nejspíš je oné konzistence žvýkačka. Cukr s vajíčky byl nádherný a rychlost šlehání jsem dodržela a byla na sebe hrdá, jak je to pěkné. Ovšem po přidání rozpuštěného másla objem klesl asi na šestinu a už se neudělal. Na plechu byla opravdu super tenká vrstva, která bohužel nestoupla ani o milimetříček. Tak jsem smutná a dumám, co bylo špatně a myslím, že to bylo to máslo. Nebylo určitě horké, ale aby mělo rozpuštěnou konzistenci, nemohlo být studené 🙁
Tak to jdu nějak poslepovat marmeládou a raději to ani nebudu nikomu nabízet, ten můj výtvor 🙂 Jinak opravdu pěkný a lákavý recept … co myslíš, kde se stala chyba?
Krásné prázdniny
Lucie
Ahoj, kde jsem udělala chybu, že mam krém moc tekutý? A taky ho mám tolik, že mi ještě hrnek zbyl a z korpusu to vyteka…množství jsem dodržela…teplota byla pokojová, snad jen že jde déle slehala…ale to by teda zhrudkovatelo, ale já to mám spíš řídké…poradíš Flo? My jsme se na to fakt těšili….
Ahoj, jde nahradit cukr v teste necim jinym?