Citron vydrhněte kartáčkem pod teplou tekoucí vodou, abyste odstranili případné ošetření na povrchu. Škrabkou na brambory oloupejte kůru. Smyslem použití škrabky je vyhnout se bílé části kůry, která je nahořklá. Takto získáte jen kůru s koncentrovaným aroma a svěží žlutou barvou.
Citronovou kůru nasekejte nejprve na nudličky, poté ještě co nejvíc nadrobno. Petrželku zbavte stonků, potřebovat je nebudete. Lístky nasekejte také co nejjemněji. Česnek oloupejte, stroužky rozmáčkněte plochou stranou nože, pokrájejte na plátky a následně sekejte tak dlouho, až z něj budou pouze jemné kousky.
Všechny nasekané suroviny na prkénku smíchejte a ještě chvíli společně sekejte a promíchávejte, až vznikne rovnoměrná směs. Osolte ji, zakápněte pár kapkami citronové šťávy z oškrábaného citronu, naposledy promíchejte, přesuňte do skleničky a uložte zatím do lednice.